Köttfärssås med oliver och basilika

Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Köttfärssås med oliver och basilika

Här kommer en för ögat klassisk köttfärssås, men icke! De smakrika soltorkade tomaterna tillför det lilla extra och balanseras fint upp med den milda mozzarellan, basilikan och oliverna!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021

Köttfärssås med oliver och basilika

Ingredienser

4 portioner
1 gul färsk knipplök
500 g blandfärs
1/2 msk olivolja
200 g strimlande soltorkade tomater
500 g passerade tomater
1 dl vatten
salt
peppar
4 port pasta (gärna castellane)
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 förp färsk basilika
1 dl svarta oliver (urkärnade)

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott!

Elin

2024-09-10

Så gott! Blir att göra oftare. Slängde ner grönsaksbuljong också så fick det stå och gotta till sig.

Nils

2023-11-14

Näringsvärde per portion

Energi3270 KJ / 775 kCal
Fett36 g
Salt3.5 g
Kolhydrater64 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Frittata
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kantareller i gjutjärn
Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mozzarellakorv med vitlöksspenat
Betyg 3.7 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pasta mozzarella med bresaola
Betyg 3.4 av 5.62 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Ljummen havsgrönsakssallad med mozzarella, hasselnötter och citron
Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Tomatpasta med bresaola och mozzarella
Betyg 3.4 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad