Köttfärssås med oliver och basilika
Här kommer en för ögat klassisk köttfärssås, men icke! De smakrika soltorkade tomaterna tillför det lilla extra och balanseras fint upp med den milda mozzarellan, basilikan och oliverna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021
Ingredienser
4 portioner
1 gul färsk knipplök
500 g blandfärs
1/2 msk olivolja
200 g strimlande soltorkade tomater
500 g passerade tomater
1 dl vatten
salt
peppar
4 port pasta (gärna castellane)
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 förp färsk basilika
1 dl svarta oliver (urkärnade)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3270 KJ / 775 kCal
Fett36 g
Salt3.5 g
Kolhydrater64 g
Protein45 g
Kommentarer
Jättegott!
Elin
2024-09-10Så gott! Blir att göra oftare. Slängde ner grönsaksbuljong också så fick det stå och gotta till sig.
Nils
2023-11-14