Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Köttfärssås med oliver och basilika

Här kommer en för ögat klassisk köttfärssås, men icke! De smakrika soltorkade tomaterna tillför det lilla extra och balanseras fint upp med den milda mozzarellan, basilikan och oliverna!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Ansa och hacka löken.
  3. Fräs färsen och löken i olivoljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör i soltorkade- och passerade tomater samt vattnet. Låt sjuda i 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skär mozzarellan i bitar och grovhacka basilikan.
  6. Strö oliverna över köttfärssåsen och servera med pasta, mozzarella och basilika.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.  
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul färsk knipplök
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 msk olivolja
  • 200 g strimlande soltorkade tomater
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna castellane)
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 1 förp färsk basilika
  • 1 dl svarta oliver (urkärnade)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3270 kJ / 775 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer