Köttfärssås med oliver och basilika

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Köttfärssås med oliver och basilika

Här kommer en för ögat klassisk köttfärssås, men icke! De smakrika soltorkade tomaterna tillför det lilla extra och balanseras fint upp med den milda mozzarellan, basilikan och oliverna!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021

Köttfärssås med oliver och basilika

Ingredienser

4 portioner
1   gul färsk knipplök
500 g  blandfärs
1/2 msk  olivolja
200 g  strimlande soltorkade tomater
500 g  passerade tomater
1 dl  vatten
salt
peppar
4   port pasta (gärna castellane)
2   förp mozzarella (à 125 g)
1   förp färsk basilika
1 dl  svarta oliver (urkärnade)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.  
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3270 KJ / 775 kCal
Fett36 g
Salt3.5 g
Kolhydrater64 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Frittata
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantareller i gjutjärn
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mozzarellakorv med vitlöksspenat
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta mozzarella med bresaola
Betyg 3.4 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Tomatpasta med bresaola och mozzarella
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga