Köttfärssås med oliver och basilika

5
0
Köttfärssås med oliver och basilika

Här kommer en för ögat klassisk köttfärssås, men icke! De smakrika soltorkade tomaterna tillför det lilla extra och balanseras fint upp med den milda mozzarellan, basilikan och oliverna!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020

Köttfärssås med oliver och basilika

Ingredienser

4 portioner
1
gul färsk knipplök
500 g
blandfärs
1/2 msk
olivolja
200 g
strimlande soltorkade tomater
500 g
passerade tomater
1 dl
vatten
-
salt
-
peppar
4
port pasta (gärna castellane)
2
förp mozzarella (à 125 g)
1
förp färsk basilika
1 dl
svarta oliver (urkärnade)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.  
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3270 KJ / 775 kCal
Fett 36 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 64 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept