Vego bollo med spaghetti och mozzarella
Denna vegotappning på bolognese med sina rostade och saltade pumpakärnor är verkligen en riktig höjdare. Spagetti serveras till såklart, men även en fräsch sallad gjord på mozzarella, tomater och rucola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2022
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 morötter
400 g fryst vegofärs (gärna svenskodlad färs)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 tsk torkad timjan
2 tsk paprikapulver
salt
peppar
500 g passerade tomater
1 msk japansk soja
1 dl rostade, saltade pumpakärnor
4 port spaghetti
2 förp mozzarella (à 100 g)
250 g körsbärstomater
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3353 KJ / 801 kCal
Fett32 g
Salt2.5 g
Kolhydrater85 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Skippade pumpakärnorna. Hade som jag brukar när jag gör denna sortens vegetarisk pasta i lite balsamvinäger och lite socker
Alexandra
2022-12-07Nej.. pumpakärnorna förstör rätten. Smakar beskt? Och För lite vätska. Körde dubbla passerad tomat!
Karin
2022-09-14