Pasta pesto med mozzarella och pumpakärnor

Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat
10
Pasta pesto med mozzarella och pumpakärnor

Pasta med pesto och mozzarella är lika enkel att tillaga som god att äta. Peston blandas ihop med matlagningsgrädden, och den serveras till pastan, lite riven mozzarella, stekt broccoli och toppas sen med nötiga pumpakärnor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2024

Pasta pesto med mozzarella och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
250 g broccoli
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
4 port pasta (gärna pappardelle)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl pesto basilika
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 dl pumpakärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt snålt med broccoli och sås. Dubbla mängden hade varit rimligt.

Jenny

2024-05-13

Snabbt, enkelt och gott!! Hade inte pumpa kärnor men tog lite pinjenötter istället😊

Karin

2024-04-14

Förvånande gott! Snabbt,enkelt och väldigt väldigt gott

Alexandra

2024-03-01

Näringsvärde per portion

Energi2997 KJ / 716 kCal
Fett40 g
Salt1.92 g
Kolhydrater56 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vego bollo med spaghetti och mozzarella
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad macka med pesto
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fylld pasta med blomkål och mozzarella
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb pasta pesto med grönsaker och kyckling
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta pesto med mozzarella
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga