Pasta med pesto och mozzarella är lika enkel att tillaga som god att äta. Peston blandas ihop med matlagningsgrädden, och den serveras till pastan, lite riven mozzarella, stekt broccoli och toppas sen med nötiga pumpakärnor.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
11 2021
Kontroller noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Osten i peston kan innehålla löpe.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Marie
2021-03-29Valde tomatpesto istället för basilika. Rostade & saltade pumpa kärnorna. Enkelt & smidigt.
Vira
2021-03-16Jag bakade broccoli blandad med olivolja, salt och peppar i ugnen, det var jättegott! 🥦💡
Ida
2021-03-16Vi dubblade mängden pesto och hade även i ytterligare grädde. I vår familj gillar vi sås. Gott recept! Icas pasta "ica selection. Pappardelle all'uovo" var toppen till! Mozzarellan tyckte vi var överflödigt, receptet var så gott ändå. Nästa gång ska vi rosta pumpakärnor för att få fram mer smak