Pasta pesto med mozzarella och pumpakärnor
Pasta med pesto och mozzarella är lika enkel att tillaga som god att äta. Peston blandas ihop med matlagningsgrädden, och den serveras till pastan, lite riven mozzarella, stekt broccoli och toppas sen med nötiga pumpakärnor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2024
Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
4 port pasta (gärna pappardelle)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl pesto basilika
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 dl pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2997 KJ / 716 kCal
Fett40 g
Salt1.92 g
Kolhydrater56 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt snålt med broccoli och sås. Dubbla mängden hade varit rimligt.
Jenny
2024-05-13Snabbt, enkelt och gott!! Hade inte pumpa kärnor men tog lite pinjenötter istället😊
Karin
2024-04-14Förvånande gott! Snabbt,enkelt och väldigt väldigt gott
Alexandra
2024-03-01