Pasta med kyckling, zucchini och spenat

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
2Klimatsmart
Pasta med kyckling, zucchini och spenat

Matig, lättlagad och riktigt smarrig är denna pastarätt! Koka fusilli al dente och servera med stekt kyckling, zucchini, tomat och spenat. Toppa med riven parmesanost som tillför härlig sälta.

Pasta med kyckling, zucchini och spenat

Ingredienser

4 portioner
1 msk olivolja
200 g strimlad kyckling
100 g zucchini
2 tomater
1 schalottenlök
salt
peppar
4 port pasta (gärna ekologisk fusilli)
80 g spenat
50 g parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Gott men man kan krydda mer! Chiliflakes tex. Jag hade ingen pasta och tog ris istället och det funkade bra.

Kerstin

2021-06-30

Jag la till creme fraiche för att få en krämigare konsistens! Gott!

Sofia

2020-03-08

Näringsvärde per portion

Energi1966 KJ / 470 kCal
Fett9 g
Salt3.9 g
Kolhydrater66 g
Protein29 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med pestohummus och ångad lax
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med lax, kål och pesto
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastasallad med grillad kyckling och olivröra
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti med aubergine, timjan och getost
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smoothie med päron och spenat
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fusilli med zucchini och getost
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga