Pasta med kyckling, zucchini och spenat
Matig, lättlagad och riktigt smarrig är denna pastarätt! Koka fusilli al dente och servera med stekt kyckling, zucchini, tomat och spenat. Toppa med riven parmesanost som tillför härlig sälta.
Ingredienser
4 portioner
1 msk olivolja
200 g strimlad kyckling
100 g zucchini
2 tomater
1 schalottenlök
salt
peppar
4 port pasta (gärna ekologisk fusilli)
80 g spenat
50 g parmesan
För alla
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanosten mot mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Recept och bild i samarbete med Barilla.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1966 KJ / 470 kCal
Fett9 g
Salt3.9 g
Kolhydrater66 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men man kan krydda mer! Chiliflakes tex. Jag hade ingen pasta och tog ris istället och det funkade bra.
Kerstin
2021-06-30Jag la till creme fraiche för att få en krämigare konsistens! Gott!
Sofia
2020-03-08