Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fusilli med zucchini och getost

Det här är inte vilken pasta som helst – det är en förenklad variant av vinnarreceptet från pasta-VM 2016. En vacker och krämig pastarätt som pryds av härligt gula pumpablommor. Buon apetito!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 160 °C.
  2. Pasta: Koka upp saltat pastavatten (ca 1 tsk salt per liter vatten).
  3. Finhacka purjolök, zucchini och pumpablommorna (spara ev några hela blommor till garnering).
  4. Värm en stekpanna och stek purjolöken i olivolja på medelvärme tills den är mjuk.
  5. Tillsätt sedan grädden och låt koka upp. Lägg i zucchini och pumpablommor.
  6. Låt såsen koka på medelvärme i några minuter. Smaka av med havssalt och ställ såsen åt sidan.
  7. Koka fusillin i 10 minuter eller tills pastan är al dente, häll av vattnet (spara lite vatten till att späda såsen med). Blanda pastan med såsen, söndersmulad getost (spara ev lite till garnering) och lite pastavatten om såsen känns tjock och rör om.
  8. Servera med pumpablommorna och toppa med lite extra getost.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Tips

Rosta gärna pumpafrön att strö på pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
Pasta
  • 100 g purjolök
  • 200 g zucchini
  • 12 blommor från pumpor
  • 2 1/2 msk extra virgin olivolja
  • 1 dl vispgrädde
  • 340 g pasta (gärna fusilli)
  • 100 g getost
  • havssalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2936 kJ / 702 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept