Fusilli med zucchini och getost

6
3 Klimatsmart
Fusilli med zucchini och getost

Det här är inte vilken pasta som helst – det är en förenklad variant av vinnarreceptet från pasta-VM 2016. En vacker och krämig pastarätt som pryds av härligt gula pumpablommor. Buon apetito!

Skriv ut
Fusilli med zucchini och getost

Ingredienser

4 portioner

Pasta

100 g
purjolök
200 g
zucchini
12
blommor från pumpor
2 1/2 msk
extra virgin olivolja
1 dl
vispgrädde
340 g
pasta (gärna fusilli)
100 g
getost
-
havssalt

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Gör så här

Tips

Rosta gärna pumpafrön att strö på pastan.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Sandra

2020-08-13

Varför står det över 60 min?

Redaktionen ICAse

2020-08-13

Hej Sandra! Tack för att du uppmärksammade det för oss! Under 45 minuter ska det vara och vi har nu ändrat tillagningstiden. Hoppas att du gillar pastan! Hälsningar Elina

Emmy

2018-07-09

Vad ska man ha i ugnen till eftersom man ska sätta på den? Zucchinin? :)

Redaktionen ICAse

2018-07-11

Hej Emy! Det undrar vi med. Så antar tryckfelsnisse varit i farten. Nu tagit bort den meningen såklart. Hälsningar Michelle

Cecilia

2018-05-15

Riktigt gott! Jag bytte ut pumpablommorna mot lite finhackad chili och basilika.

Näringsvärde per portion

Energi 2936 KJ / 702 kCal
Fett 39 g
Salt 2.33 g
Kolhydrater 65 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept