Fusilli med zucchini och getost
Det här är inte vilken pasta som helst – det är en förenklad variant av vinnarreceptet från pasta-VM 2016. En vacker och krämig pastarätt som pryds av härligt gula pumpablommor. Buon apetito!
Ingredienser
4 portioner
Pasta
100 g purjolök
200 g zucchini
12 blommor från pumpor
2 1/2 msk extra virgin olivolja
1 dl vispgrädde
340 g pasta (gärna fusilli)
100 g getost
havssalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2936 KJ / 702 kCal
Fett39 g
Salt2.33 g
Kolhydrater65 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför står det över 60 min?
Sandra
2020-08-13Hej Sandra! Tack för att du uppmärksammade det för oss! Under 45 minuter ska det vara och vi har nu ändrat tillagningstiden. Hoppas att du gillar pastan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-13Vad ska man ha i ugnen till eftersom man ska sätta på den? Zucchinin? :)
Emmy
2018-07-09Hej Emy! Det undrar vi med. Så antar tryckfelsnisse varit i farten. Nu tagit bort den meningen såklart. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-07-11Riktigt gott! Jag bytte ut pumpablommorna mot lite finhackad chili och basilika.
Cecilia
2018-05-15