Fusilli med zucchini och getost

Det här är inte vilken pasta som helst – det är en förenklad variant av vinnarreceptet från pasta-VM 2016. En vacker och krämig pastarätt som pryds av härligt gula pumpablommor. Buon apetito!

Ingredienser
4 portioner
Pasta
100 g purjolök
200 g zucchini
12 blommor från pumpor
2 1/2 msk extra virgin olivolja
1 dl vispgrädde
340 g pasta (gärna fusilli)
100 g getost
havssalt
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2936 KJ / 702 kCal
Fett39 g
Salt2.33 g
Kolhydrater65 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför står det över 60 min?
Sandra
2020-08-13Hej Sandra! Tack för att du uppmärksammade det för oss! Under 45 minuter ska det vara och vi har nu ändrat tillagningstiden. Hoppas att du gillar pastan! Hälsningar Elina
ICA-köket
2020-08-13Vad ska man ha i ugnen till eftersom man ska sätta på den? Zucchinin? :)
Emmy
2018-07-09Hej Emy! Det undrar vi med. Så antar tryckfelsnisse varit i farten. Nu tagit bort den meningen såklart. Hälsningar Michelle
ICA-köket
2018-07-11Riktigt gott! Jag bytte ut pumpablommorna mot lite finhackad chili och basilika.
Cecilia
2018-05-15