Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med lax, kål och pesto 

Pasta med stekt blomkål, grönkål och lax – mmmh! Pastan vi använder är capellini som med sina långa, tunna, pastatrådar omfamnar och framhäver ingredienserna. Blanda med pesto, toppa med riven pecorinoost och servera!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela laxen i ca 3x3 cm bitar. Krydda med berbere. Dela blomkålen i små buketter och dela grönkålen i grova bitar.
  2. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  3. Värm olivolja i en stekpanna och fräs blomkål och grönkål så att blomkålen blir lite mjuk och grönkålen blir krispig. Krydda med salt och peppar.  
  4. Lägg i laxen och stek med några minuter så att den blir lätt stekt.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Till servering: Blanda pastan med peston, lax och grönsaksfräset samt hyvlad pecorino.

För alla

Fri från laktos men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk etiopisk berbere kryddblandning
  • 300 g blomkål
  • 100 g grönkål
  • olivolja (till stekning)
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 port pasta (gärna capellini)
  • 4 msk pesto alla genovese
Till servering
  • pecorinoost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3582 kJ / 856 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer