Pasta med lax, kål och pesto
Pasta med stekt blomkål, grönkål och lax – mmmh! Pastan vi använder är capellini som med sina långa, tunna, pastatrådar omfamnar och framhäver ingredienserna. Blanda med pesto, toppa med riven pecorinoost och servera!
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé
300 g blomkål
100 g grönkål
olivolja (till stekning)
1 krm salt
1 krm peppar
4 port pasta (gärna capellini)
4 msk pesto alla genovese
Till servering
pecorinoost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3582 KJ / 856 kCal
Fett43 g
Salt1.2 g
Kolhydrater66 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Enkelt, gott och lättlagat. Ingen grönkål hemma men däremot rödkål. Funkade det också. Gott tillsammans med chablis!
Maria
2021-01-20