Pasta med pestohummus och ångad lax

4
0 Klimatsmart
Pasta med pestohummus och ångad lax

I denna pasta med ångad lax blandar vi hummus med pesto till en utsökt pestohummus som fångas upp perfekt av den spiralformade tortiglionin. Blanda med pressad citron och rostade nötter som tillför en krispig textur. Servera med riven parmesan och koriander.

Skriv ut
Pasta med pestohummus och ångad lax

Ingredienser

4 portioner
ca 1 1/2 dl
hummus (ca 1 1/2 dl motsvarar 150 g)
1 msk
pesto alla genovese
4
port pasta (gärna tortiglioni)
1/2 dl
sötmandlar
1/2 dl
hasselnötter
1 tsk
färsk hackad koriander (+ extra att toppa med)
1 msk
sesamfrön
-
havssalt
600 g
laxfilé
-
peppar
1
citron

Till servering

riven parmesanost

För alla

Fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Kontrollera noga innehållet i peston, känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Näringsvärdet är exkl. parmesanost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3342 KJ / 799 kCal
Fett 41 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 58 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept