Pasta med pestohummus och ångad lax
I denna pasta med ångad lax blandar vi hummus med pesto till en utsökt pestohummus som fångas upp perfekt av den spiralformade tortiglionin. Blanda med pressad citron och rostade nötter som tillför en krispig textur. Servera med riven parmesan och koriander.
Ingredienser
4 portioner
ca 1 1/2 dl hummus (ca 1 1/2 dl motsvarar 150 g)
1 msk pesto alla genovese
4 port pasta (gärna tortiglioni)
1/2 dl sötmandlar
1/2 dl hasselnötter
1 tsk färsk hackad koriander (+ extra att toppa med)
1 msk sesamfrön
havssalt
600 g laxfilé
peppar
1 citron
Till servering
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl. parmesanost.
Energi3342 KJ / 799 kCal
Fett41 g
Salt1.4 g
Kolhydrater58 g
Protein45 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer