Pasta med pestohummus och ångad lax

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
0Klimatsmart
Pasta med pestohummus och ångad lax

I denna pasta med ångad lax blandar vi hummus med pesto till en utsökt pestohummus som fångas upp perfekt av den spiralformade tortiglionin. Blanda med pressad citron och rostade nötter som tillför en krispig textur. Servera med riven parmesan och koriander.

Pasta med pestohummus och ångad lax

Ingredienser

4 portioner
ca 1 1/2 dl hummus (ca 1 1/2 dl motsvarar 150 g)
1 msk pesto alla genovese
4 port pasta (gärna tortiglioni)
1/2 dl sötmandlar
1/2 dl hasselnötter
1 tsk färsk hackad koriander (+ extra att toppa med)
1 msk sesamfrön
havssalt
600 g laxfilé
peppar
1 citron

Till servering

riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är exkl. parmesanost.
Energi3342 KJ / 799 kCal
Fett41 g
Salt1.4 g
Kolhydrater58 g
Protein45 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta pesto med pinjenötter och färsk basilika
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fusilli med zucchini och getost
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegotacos med bönor, rostad majs och chilihummus
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med lax, kål och pesto
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastasallad med grillad kyckling och olivröra
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med kyckling, zucchini och spenat
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga