UNDER 30 MIN | Medel

Pastasallad med grillad kyckling och olivröra 

Vi älskar en riktigt god pastasallad som också är enkel att göra - som den här varianten med grillad kyckling och gula cocktailtomater i en härlig pesto och krämig olivröra. Gnocchin med sin rundade form och ihåliga mitt omfamnar peston och röran gör rätten ännu godare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner peston i pastan.
  2. Strimla kålen fint, dela tomaterna och hacka persiljan grovt och blanda med pastan.
  3. Skala och pressa vitlöken i yoghurten. Strimla oliverna och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.  
  4. Strimla kycklingen och blanda ner i pastasalladen.
  5. Till servering: Toppa med bladpersilja. Servera olivröran i en skål bredvid.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta och kontrollera noga innehållet i peston.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna gnocchi)
  • 4 msk pesto alla genovese
  • 100 g rödkål
  • 125 g gula cocktailtomater
  • 1/2 kruka bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 80 g urkärnade svarta oliver
  • salt
  • peppar
  • 4 grillade kycklinglårfiléer
Till servering
  • bladpersilja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3344 kJ / 780 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept