Pasta med kyckling, sparris och ricotta
Ett skepp kommer lastat med kycklingpasta! Ljuvligt god pasta med kyckling, grön sparris, salvia och ricottaost. Funkar även utmärkt att servera ljummen eller kall som pastasallad på buffé eller picknick.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Ingredienser
4 portioner
1 hel färdiggrillad kyckling eller kyckling i ugn (se länk i steg 1 )
4 port pasta (gärna mezze maniche)
250 g grön sparris
1/2 kruka salvia
1 dl grovt hackade valnötter
3 msk smör
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 förp ricottaost (à 250 g)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4349 KJ / 1040 kCal
Fett57 g
Salt3.6 g
Kolhydrater55 g
Protein74 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Instämmer med tidigare kommentarer-tog också i crème fraiche. Gjorde även några ytterligare justeringar. Hällde i en skvätt kycklingfond o hoppade över salvia. Repade istället av några timjankvistar från trädgården. Är allergisk mot nötter så stekte några champinjoner separat och blandade i pastasalladen. Kommer säkert att laga den modifierade rätten igen.
Anna
2022-05-27Smaka inte bra alls, synd man slösa så mkt ingredienser :/
Nadine
2022-05-12Jag hade i ricottan och även cirka 1 dö créme fraishe och tyckte det blev supergott!
Jennie
2022-05-10