Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter

113
0
Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter

Ett fantastiskt gott recept för dig som har lite tid och tålamod att göra hemlagad tortelli. Belöningen är bästa smaksättningen på tortellin - broccoli, parmesan, ricotta och valnötter! Utmärkt som förrätt, eller en lite lyxigare lunch.

Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter

Ingredienser

4 portioner

Pastadeg

450 g durumvetemjöl
4 ägg
1 äggula
1 msk olivolja
2 msk vatten
1 tsk salt

Fyllning

250 g broccoli (lätt tinad)
250 g ricottaost
1 1/2 dl hackade valnötter
5 msk riven parmesan
salt och svartpeppar

Salviasmör

100 g smör
1 knippe salvia

Till servering

parmesan

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt ut ricotta mot laktosfri färskost. Välj laktosfritt matfett.

Gör så här

Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

113

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3825 KJ / 914 kCal
Fett 47 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 87 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden