Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter

Ett fantastiskt gott recept för dig som har lite tid och tålamod att göra hemlagad tortelli. Belöningen är bästa smaksättningen på tortellin - broccoli, parmesan, ricotta och valnötter! Utmärkt som förrätt, eller en lite lyxigare lunch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Lägg en hög med mjölet på arbetsytan. Blanda ägg, olja, vatten och salt. Häll i äggblandningen i en urgröpning i mjölet. Knåda/rör ihop degen till en smidig och elastisk pastadeg.
  2. Lägg degen i plastfilm och sätt in den i kylen. Låt vila ca 1 timme.
  3. Fyllning: Hacka broccolin fint. Blanda ricotta, hackade valnötter och ost. Salta och peppra. Blanda ner broccolin i ostblandningen och rör om.
  4. Deg: Kör pastadegen i pastamaskinen i omgångar för att få den så tunn som möjligt. Din pastamaskin avgör hur tunn din tortelli kan bli.
  5. Lägg ut ett långt ark på en mjölad bänk. Skär fyrkanter på ca 5 x 5 cm. 
  6. Klicka ut 1 matsked av fyllningen på varje ark och pensla kanterna med vatten, så fäster degen lättare kant mot kant.
  7. Vik över varje hörn av degen uppåt mot mitten och tryck till kanterna. Knytena ska få en liten pyramidformad topp.
  8. Viktigt att det försluts ordentligt. Gör cirka fem tortelli per portion.
  9. Koka sedan tortellin i saltat vatten, ca 3-4 minuter.
  10. Salviasmör: Smält och bryn smöret gyllenbrunt tillsammans med salvia bladen.
  11. Skeda smöret över den nykokta tortellin.
  12. Till servering: Dra några drag med svartpepparn och riv över lite parmesan. Servera.

Recept och bild från Findus.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt ut ricotta mot laktosfri färskost. Välj laktosfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Pastadeg
  • 450 g durumvetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 äggula
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
Fyllning
  • 250 g broccoli (lätt tinad)
  • 250 g ricottaost
  • 1 1/2 dl hackade valnötter
  • 5 msk riven parmesanost
  • salt och svartpeppar
Salviasmör
  • 100 g smör
  • 1 knippe salvia
Till servering
  • parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3825 kJ / 914 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer