Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter

113
0
Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter

Ett fantastiskt gott recept för dig som har lite tid och tålamod att göra hemlagad tortelli. Belöningen är bästa smaksättningen på tortellin - broccoli, parmesan, ricotta och valnötter! Utmärkt som förrätt, eller en lite lyxigare lunch.

Skriv ut
Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter

Ingredienser

4 portioner

Pastadeg

450 g
durumvetemjöl
4
ägg
1
äggula
1 msk
olivolja
2 msk
vatten
1 tsk
salt

Fyllning

250 g
broccoli (lätt tinad)
250 g
ricottaost
1 1/2 dl
hackade valnötter
5 msk
riven parmesanost
-
salt och svartpeppar

Salviasmör

100 g
smör
1
knippe salvia

Till servering

parmesanost

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt ut ricotta mot laktosfri färskost. Välj laktosfritt matfett.
Över 60 minuter

Gör så här

Recept och bild från Findus.

Vad tyckte du om receptet?

113

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3825 KJ / 914 kCal
Fett 47 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 87 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept