Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter
Ett fantastiskt gott recept för dig som har lite tid och tålamod att göra hemlagad tortelli. Belöningen är bästa smaksättningen på tortellin - broccoli, parmesan, ricotta och valnötter! Utmärkt som förrätt, eller en lite lyxigare lunch.
Ingredienser
4 portioner
Pastadeg
450 g durumvetemjöl
4 ägg
1 äggula
1 msk olivolja
2 msk vatten
1 tsk salt
Fyllning
250 g broccoli (lätt tinad)
250 g ricottaost
1 1/2 dl hackade valnötter
5 msk riven parmesan
salt
svartpeppar
Salviasmör
100 g smör
1 knippe salvia
Till servering
parmesan
Gör så här
Recept och bild från Findus.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3825 KJ / 914 kCal
Fett47 g
Salt3.4 g
Kolhydrater87 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer