Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Hemmagjord gnocchi är enkelt, om än lite pilligt, men framförallt väldigt gott! Här har gnocchis huvudingrediens potatis även fått sällskap av rotselleri och serveras med krämig ricotta, stekt svamp och brynt smör med salvia.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022
Ingredienser
4 portioner
Rotsellerignocchi
400 g fast potatis
400 g rotselleri
1 ägg
1 tsk salt
1 dl riven parmesan
ca 5 dl vetemjöl
2 msk olja
2 msk smör (till stekning av gnocchi)
2 msk olja (till stekning av gnocchi)
50 g smör
1/2 kruka salvia
1 dl hackade hasselnötter
250 g svamp (t ex kantareller eller skogschampinjoner)
2 msk smör
svartpeppar
Till servering
250 g ricottaost
1 dl riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4186 KJ / 1001 kCal
Fett61 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt gott! Kräver lite tid och upp uppmärksamhet men värt alltihop. Man kan med fördel göra mer brynt smör än receptet säger. Vi frös in halva degen och gjorde rätten igen några veckor senare. Gick jättebra. Rekommenderas!
Elin
2023-02-20Spännande smak. Mindre ricotta än i receptet ska det vara tycker jag och vi åt den mer italienska charkuterier. Bra recept!
Mats-ola
2023-01-07Kan man även koka dem dagen innan och steka inför servering?
Lisa
2022-12-29