Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp

Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
4
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp

Hemmagjord gnocchi är enkelt, om än lite pilligt, men framförallt väldigt gott! Här har gnocchis huvudingrediens potatis även fått sällskap av rotselleri och serveras med krämig ricotta, stekt svamp och brynt smör med salvia.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp

Ingredienser

4 portioner

Rotsellerignocchi

400 g  fast potatis
400 g  rotselleri
1   ägg
1 tsk  salt
1 dl  riven parmesan
ca 5 dl  vetemjöl
2 msk  olja
2 msk  smör (till stekning av gnocchi)
2 msk  olja (till stekning av gnocchi)
50 g  smör
1/2   kruka salvia
1 dl  hackade hasselnötter
250 g  svamp (t ex kantareller eller skogschampinjoner)
2 msk  smör
svartpeppar

Till servering

250 g  ricottaost
1 dl  riven parmesan

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och ricotta.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Otroligt gott! Kräver lite tid och upp uppmärksamhet men värt alltihop. Man kan med fördel göra mer brynt smör än receptet säger. Vi frös in halva degen och gjorde rätten igen några veckor senare. Gick jättebra. Rekommenderas!

Elin

2023-02-20

Spännande smak. Mindre ricotta än i receptet ska det vara tycker jag och vi åt den mer italienska charkuterier. Bra recept!

Mats-ola

2023-01-07

Kan man även koka dem dagen innan och steka inför servering?

Lisa

2022-12-29

Näringsvärde per portion

Energi4186 KJ / 1001 kCal
Fett61 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spenatgnocchi med ricotta
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gnocchi med zucchini, citron och ricotta
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ravioli med dragonsmör, svamp och hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisgnocchi med rödbetor och dillricotta
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ricottapudding med rostade nötter och honung
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Svamp- och ricottapasta
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga