Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp

10
3
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp

Hemmagjord gnocchi är enkelt, om än lite pilligt, men framförallt väldigt gott! Här har gnocchis huvudingrediens potatis även fått sällskap av rotselleri och serveras med krämig ricotta, stekt svamp och brynt smör med salvia.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp

Ingredienser

4 portioner

Rotsellerignocchi

400 g fast potatis
400 g rotselleri
1 ägg
1 tsk salt
1 dl riven parmesan
ca 5 dl vetemjöl
2 msk olja
2 msk smör (till stekning av gnocchi)
2 msk olja (till stekning av gnocchi)
50 g smör
1/2 kruka salvia
1 dl hackade hasselnötter
250 g svamp (t ex kantareller eller skogschampinjoner)
2 msk smör
svartpeppar

Till servering

250 g ricottaost
1 dl riven parmesan

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och ricotta.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Mats-ola

2023-01-07

Spännande smak. Mindre ricotta än i receptet ska det vara tycker jag och vi åt den mer italienska charkuterier. Bra recept!

Lisa

2022-12-29

Kan man även koka dem dagen innan och steka inför servering?

Emma

2022-12-29

Kan man göra iordning gnocchin dagen innan och sedan koka strax innan servering?

Redaktionen ICAse

2022-12-29

Hej Emma! Ja, det går bra, se bara till att ha rikligt med mjöl runtom de färdiga gnocchin så att de inte klibbar ihop sig. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 4186 KJ / 1001 kCal
Fett 61 g
Salt 3 g
Kolhydrater 79 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden