Våffla med persika och ricottaost

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
1
Våffla med persika och ricottaost

Frasiga våfflor med en topping av persika och ricottaost, krispigt och mjukt på samma gång. De söta persikorna och ricottaosten, som du smaksatt med honung och citron kompletterar varandra väl på den frasiga våfflan.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Våffla med persika och ricottaost

Ingredienser

4 portioner
1   ask ricottaost (à 225 g)
2 - 2 1/2 msk  honung (+ extra till garnering)
1 msk  finrivet citronskal
1/2 dl  finhackad mynta
2 msk  finhackade valnötter
1   burk persikor (à ca 500 g)
1   sats våffelsmet (se länk nedan)

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: grädda glutenfria våfflor.
Gör mjölkfri: grädda mjölkfria våfflor, uteslut ricotta och använd i stället en sojabaserad naturell mjukost eller en väl mogen mosad avokado till fyllningen.

Gör så här

Tips

Grundrecept för våffla finns att söka i Sök Recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Jättebra en bra variant av våfflor

Lars

2016-03-14

Testa liknande recept

Grillat surdegsbröd med ricotta, aprikoser och rosmarin
Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Peach-Melbasylt
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad persika med bacon och tallsalt
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
O`boypudrade persikohalvor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tropisk barnfruktpuré
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter
Betyg 3.4 av 5.
113 personer har röstat
Över 60 min att tillaga