Våffla med persika och ricottaost

7
1
Våffla med persika och ricottaost

Frasiga våfflor med en topping av persika och ricottaost, krispigt och mjukt på samma gång. De söta persikorna och ricottaosten, som du smaksatt med honung och citron kompletterar varandra väl på den frasiga våfflan.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Våffla med persika och ricottaost

Ingredienser

4 portioner
1 ask ricottaost (à 225 g)
2 - 2 1/2 msk honung (+ extra till garnering)
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl finhackad mynta
2 msk finhackade valnötter
1 burk persikor (à ca 500 g)
1 sats våffelsmet (se länk nedan)

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: grädda glutenfria våfflor.
Gör mjölkfri: grädda mjölkfria våfflor, uteslut ricotta och använd i stället en sojabaserad naturell mjukost eller en väl mogen mosad avokado till fyllningen.

Gör så här

Tips

Grundrecept för våffla finns att söka i Sök Recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Lars

2016-03-14

Jättebra en bra variant av våfflor