Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Våffla med persika och ricottaost

Frasiga våfflor med en topping av persika och ricottaost, krispigt och mjukt på samma gång. De söta persikorna och ricottaosten, som du smaksatt med honung och citron kompletterar varandra väl på den frasiga våfflan.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop ricottaost, honung, citronskal, mynta och 3/4 av nötterna.
  2. Skiva persikorna cm-tjockt och fördela dem över nygräddade våfflor från receptet Grundrecept Våffelsmet.
  3. Lägg på en generös klick av ricottablandningen. Strö över resterande nöthack och ringla över lite extra honung.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: grädda glutenfria våfflor.
Gör mjölkfri: grädda mjölkfria våfflor, uteslut ricotta och använd i stället en sojabaserad naturell mjukost eller en väl mogen mosad avokado till fyllningen.

Tips

Grundrecept för våffla finns att söka i Sök Recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ask ricottaost (à 225 g)
  • 2 - 2 1/2 msk honung (+ extra till garnering)
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1/2 dl finhackad mynta
  • 2 msk finhackade valnötter
  • 1 burk persikor (à ca 500 g)
  • 1 sats våffelsmet (se länk nedan)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer