Mustig svamplasagne med valnötssallad

Portabellasvamp ger en god smak till den krämiga lasagnen med spenat och ricotta. Till den serveras en sallad på morot och valnötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012

Ingredienser
4 portioner
Lasagne
200 g fryst bladspenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 portabellasvampar (à 100 g)
250 g champinjoner
2 msk olivolja
250 g ricottaost
2 dl crème fraiche
1 tsk torkad timjan
1 dl riven mozzarella
1 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
300 g färska lasagneplattor
Valnötssallad
1/2 dl valnötter
2 morötter
1 1/2 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar
75 g bistrosallad
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: Byt ut ricottan mot en blandning av 1 1/2 dl laktosfri crème fraiche + 1 dl laktosfri vispad grädde (för 4 port). Ersätt den vanliga crème fraichen i receptet mot laktosfri.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.
Gör så här
Tips
Är tiden knapp kan lasagnen lagas kvällen före och värmas i ugnen innan servering!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2862 KJ / 685 kCal
Fett48.7 g
Kolhydrater31.9 g
Protein27.4 g
Kommentarer