Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mustig svamplasagne med valnötssallad

Portabellasvamp ger en god smak till den krämiga lasagnen med spenat och ricotta. Till den serveras en sallad på morot och valnötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera svampen och skiva tunt.
  4. Stek lök tillsammans med svamp i omgångar i oljan.
  5. Blanda svampen med ricotta, crème fraiche, timjan, spenat och mozarella. Krydda med salt och peppar.
  6. Varva svampsåsen med lasagneplattor i en form (ca 20x30 cm, för 4 port). Toppa med sås.
  7. Baka i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt stå ca 5-10 minuter innan servering.
  8. Valnötssallad: Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Låt svalna och hacka grovt.
  9. Skala och grovriv morötterna. Blanda med vinäger, salt och peppar.
  10. Vänd ner sallad och nötter strax innan servering.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: Byt ut ricottan mot en blandning av 1 1/2 dl laktosfri crème fraiche + 1 dl laktosfri vispad grädde (för 4 port). Ersätt den vanliga crème fraichen i receptet mot laktosfri.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Tips

Är tiden knapp kan lasagnen lagas kvällen före och värmas i ugnen innan servering!

Ingredienser

Portioner: 4
Lasagne
  • 200 g fryst bladspenat
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 portabellasvampar (à 100 g)
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 250 g ricottaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl riven mozzarella
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 300 g färska lasagneplattor
Valnötssallad
  • 1/2 dl valnötter
  • 2 morötter
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 75 g bistrosallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2862 kJ / 685 kCal