Mustig svamplasagne med valnötssallad

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
0
Mustig svamplasagne med valnötssallad

Portabellasvamp ger en god smak till den krämiga lasagnen med spenat och ricotta. Till den serveras en sallad på morot och valnötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012

Mustig svamplasagne med valnötssallad

Ingredienser

4 portioner

Lasagne

200 g  fryst bladspenat
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
2   portabellasvampar (à 100 g)
250 g  champinjoner
2 msk  olivolja
250 g  ricottaost
2 dl  crème fraiche
1 tsk  torkad timjan
1 dl  riven mozzarella
1 1/2 tsk  salt
2 krm  nymalen svartpeppar
300 g  färska lasagneplattor

Valnötssallad

1/2 dl  valnötter
2   morötter
1 1/2 msk  balsamvinäger
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
75 g  bistrosallad

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: Byt ut ricottan mot en blandning av 1 1/2 dl laktosfri crème fraiche + 1 dl laktosfri vispad grädde (för 4 port). Ersätt den vanliga crème fraichen i receptet mot laktosfri.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Gör så här

Tips

Är tiden knapp kan lasagnen lagas kvällen före och värmas i ugnen innan servering!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2862 KJ / 685 kCal
Fett48.7 g
Kolhydrater31.9 g
Protein27.4 g

Testa liknande recept

Kaviarfylld ravioli
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Portabello med tomat och ricotta
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ärtlasagne
Betyg 2.7 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lasagne med aubergine och ricotta
Betyg 3.3 av 5.
212 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamplasagne med arrabbiata och spenat
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga