Mustig svamplasagne med valnötssallad

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
1
Mustig svamplasagne med valnötssallad

Portabellasvamp ger en god smak till den krämiga lasagnen med spenat och ricotta. Till den serveras en sallad på morot och valnötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012

Mustig svamplasagne med valnötssallad

Ingredienser

4 portioner

Lasagne

200 g fryst bladspenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 portabellasvampar (à 100 g)
250 g champinjoner
2 msk olivolja
250 g ricottaost
2 dl crème fraiche
1 tsk torkad timjan
1 dl riven mozzarella
1 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
300 g färska lasagneplattor

Valnötssallad

1/2 dl valnötter
2 morötter
1 1/2 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar
75 g bistrosallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Harcnågon provat denna lasagne? Går det att byta ut till färska champinjoner? Går det bra att förbereda dagen före och grädda dagen den ska ätas?

Diana

2024-10-30

Hej Diana! Klassisk lasagne har jag lagt dagen innan och gräddat dagen efter. Det här receptet tror jag blir bäst om du bara förbereder svampsåsen dagen innan och lägger i hop och gräddar när den ska ätas. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-10-31

Näringsvärde per portion

Energi2862 KJ / 685 kCal
Fett48.7 g
Kolhydrater31.9 g
Protein27.4 g

Testa liknande recept

Kaviarfylld ravioli
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Våffla med persika och ricottaost
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Portabello med tomat och ricotta
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ärtlasagne
Betyg 2.7 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lasagne med aubergine och ricotta
Betyg 3.3 av 5.
212 personer har röstat
Över 60 min att tillaga