Mustig svamplasagne med valnötssallad
Portabellasvamp ger en god smak till den krämiga lasagnen med spenat och ricotta. Till den serveras en sallad på morot och valnötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012
Ingredienser
4 portioner
Lasagne
200 g fryst bladspenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 portabellasvampar (à 100 g)
250 g champinjoner
2 msk olivolja
250 g ricottaost
2 dl crème fraiche
1 tsk torkad timjan
1 dl riven mozzarella
1 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
300 g färska lasagneplattor
Valnötssallad
1/2 dl valnötter
2 morötter
1 1/2 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar
75 g bistrosallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2862 KJ / 685 kCal
Fett48.7 g
Kolhydrater31.9 g
Protein27.4 g
Kommentar
Harcnågon provat denna lasagne? Går det att byta ut till färska champinjoner? Går det bra att förbereda dagen före och grädda dagen den ska ätas?
Diana
2024-10-30Hej Diana! Klassisk lasagne har jag lagt dagen innan och gräddat dagen efter. Det här receptet tror jag blir bäst om du bara förbereder svampsåsen dagen innan och lägger i hop och gräddar när den ska ätas. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-31