Pasta med kalkonbacon och ajvarsås

Vad vore en vecka utan åtminstone en pastarätt? Denna är lika god som lätt att laga. Rätten får sina smaker från det salta kalkonbaconet och mustig smak av paprika från ajvar.
Tips! Prova göra din egen ajvar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2025

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2645 KJ / 632 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
8 stHelt ok
Beatrice
Gott! Tog med lite vitlökssalt och timjan.
Ann
Gott bra kryddat
Eva
Gun Det var gott
Gun
Tog 1,5 dl Ajvar En vitköksklyfta 1 tsk oregano
Jennie
300g kalkonbaacon till 4 personer, det är väl lite snålt.
Kristina
Maten var helt ok. Slängde med en vitlöksklyfta pressad och lite cayennepeppar för att få lite skjuts på den. Men jag har aldrig förstått mig på de som använder matlagningsgrädde. Blandar man 2 dl 1,5% mjölk med 1 dl vispgrädde 36%, så får man 3 dl matlagningsgrädde på 13 %. Vilket blir 2,60 kr/l billigare och man behöver bara 2 sorter i kylskåpet. Vilket leder till mindre svinn. I det här receptet skulle man alltså öka mjölken med 2 dl och bara använt 1 dl vispgrädde.
Jörgen
Typ god, lite intetsägande...
Maylie