Baconlindad kalkon med dragoncrème

37
5
Baconlindad kalkon med dragoncrème

De möra kalkonbröstfiléerna lindas in i rökig bacon och steks tills smakerna gift sig. Rosta dem sedan i ugnen tillsammans med skivad morot och potatis tills allt fått en gyllene krispig yta och dofterna börjar sprida sig i köket. Servera med den ljuvliga dragoncrèmen och ät er mätta. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Baconlindad kalkon med dragoncrème

Ingredienser

4 portioner

Kalkon

ca 400 g kalkonbröstfilé
salt och peppar
200 g kalkonbacon
1 msk smör eller margarin

Rotfrukter

900 g fast potatis
3 morötter
1 msk olja
65 g babyspenat

Dragoncrème

2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dragon
2 dl crème fraiche

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Anne

2022-05-17

Skivade filén och trädde upp på spett med en ½ skiva bacon mellan varje skiva. Använde 2 pinnar ned ett par cm mellanrum för bättre stabilitet, grillades separat. Gott!

Ann

2022-04-17

Hoppade över stekningen och körde in kalkonfiléerna direkt i ugnen. Kryddade rotfrukterna med salt, lite timjan och vitlök. Dragonkrämen gjorde enligt receptet men tillsatte mer dragon, dijonsenap, honung och en vitlöksklyfta. Gjorde även en mangosalsa för att tillföra lite friskhet och syra. Maten blev otroligt uppskattad!!

Caroline

2022-01-01

Första gången jag lagade kalkonfilé men det blev supergott verkligen. Köttet smälte typ i munnen. Jag gjorde dock champinjonsås till istället för dragonkräm. Grym smakkombo!

Näringsvärde per portion

Energi 2467 KJ / 590 kCal
Fett 27 g
Salt 3.76 g
Kolhydrater 45 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden