Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Baconlindad kalkon med dragoncrème

De möra kalkonbröstfiléerna lindas in i rökig bacon och steks tills smakerna gift sig. Rosta dem sedan i ugnen tillsammans med skivad morot och potatis tills allt fått en gyllene krispig yta och dofterna börjar sprida sig i köket. Servera med den ljuvliga dragoncrèmen och ät er mätta. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kalkonfilén (om fryst används).
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Kalkon: Krydda kalkonfilén med salt och peppar. Linda baconet runt filén och bryn i matfettet i en stekpanna.
  4. Rotfrukter: Skär potatis och morötter i klyftor, blanda med olja, salt och peppar. Häll ut på en plåt och lägg på kalkonen. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter. Kalkonens innertemperatur ska vara 72°C.
  5. Dragoncrème: Blanda vinäger och dragon och låt stå en stund.
  6. Blanda crème fraiche och vinäger/dragon och smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda rotfrukterna med spenaten. Skär kalkonen i skivor och servera med rotfrukter och dragoncrème.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Kalkon
  • ca 400 g kalkonbröstfilé
  • salt och peppar
  • 200 g kalkonbacon
  • 1 msk smör eller margarin
Rotfrukter
  • 900 g fast potatis
  • 3 morötter
  • 1 msk olja
  • 65 g babyspenat
Dragoncrème
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dragon
  • 2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2467 kJ / 590 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept