Baconlindad kalkon med dragoncrème

31
2
Baconlindad kalkon med dragoncrème

De möra kalkonbröstfiléerna lindas in i rökig bacon och steks tills smakerna gift sig. Rosta dem sedan i ugnen tillsammans med skivad morot och potatis tills allt fått en gyllene krispig yta och dofterna börjar sprida sig i köket. Servera med den ljuvliga dragoncrèmen och ät er mätta. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Baconlindad kalkon med dragoncrème

Ingredienser

4 portioner

Kalkon

ca 400 g
kalkonbröstfilé
-
salt och peppar
200 g
kalkonbacon
1 msk
smör eller margarin

Rotfrukter

900 g
fast potatis
3
morötter
1 msk
olja
65 g
babyspenat

Dragoncrème

2 tsk
vitvinsvinäger
2 tsk
dragon
2 dl
crème fraiche

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Eva lena

2020-04-17

Jättegott. Använde lätt cream fraiche, la till kokta gröna bönor, stekta champinjoner m vitlök. Klar 5:a

Annette

2018-04-14

Så gott och snabbt och enkelt att laga

Näringsvärde per portion

Energi 2467 KJ / 590 kCal
Fett 27 g
Salt 3.76 g
Kolhydrater 45 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept