Baconlindad kalkon med dragoncrème
De möra kalkonbröstfiléerna lindas in i rökig bacon och steks tills smakerna gift sig. Rosta dem sedan i ugnen tillsammans med skivad morot och potatis tills allt fått en gyllene krispig yta och dofterna börjar sprida sig i köket. Servera med den ljuvliga dragoncrèmen och ät er mätta. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017
Ingredienser
Kalkon
Rotfrukter
Dragoncrème
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott och så enkelt 👍👍👍
Marie
2024-01-05Lättlagat och så gott, även barnbarnen åt med god aptit
Ann-sofi
2023-01-11Ett kanonrecept tycker jag. Tog inte så lång tid. Bra!
Björn
2022-12-08