Baconlindad kalkon med dragoncrème
De möra kalkonbröstfiléerna lindas in i rökig bacon och steks tills smakerna gift sig. Rosta dem sedan i ugnen tillsammans med skivad morot och potatis tills allt fått en gyllene krispig yta och dofterna börjar sprida sig i köket. Servera med den ljuvliga dragoncrèmen och ät er mätta. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017
Ingredienser
4 portioner
Kalkon
ca 400 g kalkonbröstfilé
salt och peppar
200 g kalkonbacon
1 msk smör eller margarin
Rotfrukter
900 g fast potatis
3 morötter
1 msk olja
65 g babyspenat
Dragoncrème
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dragon
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2467 KJ / 590 kCal
Fett27 g
Salt3.76 g
Kolhydrater45 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt👍. Jag använde mindre potatis men fyllde på med fler rotfrukter, det funkade utmärkt
Monika
2024-06-26Så gott och så enkelt 👍👍👍
Marie
2024-01-05Lättlagat och så gott, även barnbarnen åt med god aptit
Ann-sofi
2023-01-11