Kalkonpasta med tomat

16
5 Klimatsmart
Kalkonpasta med tomat

Snabbt, enkelt och gott är ledorden för kvällens middag. Kalkonbaconet steker du i panna för att sedan tillsätta grädde och chilisås. Servera pastasåsen med nykokt pasta, gärna gemelli, och toppa med de färska och söta plommontomaterna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018

Kalkonpasta med tomat

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna gemelli)
3
förp kalkonbacon (à 100 g)
1 tsk
olja
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2 dl
chilisås eller tomatketchup
-
salt
-
peppar
1/2
förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Stek en skivad rödlök med baconet och krydda med någon torkad ört, till exempel timjan eller basilika.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Solveig

4/18/2018

Gott med rödlök och basilika i. Använde mycket mer chilisås än receptet sa.

Linda

4/18/2018

Sonen älskade det. Funkade för mig också, men jag skulle önska någon mer krydda. Färsk krydda tex basilika skulle piffa till det. Jag tog lite riven parmesan i, vilket lyfte rätten lite

Merethe

4/17/2018

Helt ok, va ännu godare i matlåda.

Näringsvärde per portion

Energi 2493 KJ / 595 kCal
Fett 16 g
Salt 2.85 g
Kolhydrater 81 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept