Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kalkonpasta med tomat

Snabbt, enkelt och gott är ledorden för kvällens middag. Kalkonbaconet steker du i panna för att sedan tillsätta grädde och chilisås. Servera pastasåsen med nykokt pasta, gärna gemelli, och toppa med de färska och söta plommontomaterna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär baconet i bitar och stek i oljan i en stekpanna.
  3. Rör ner grädde och chilisås och låt koka försiktigt några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär tomaterna i bitar.
  5. Servera såsen med pasta och tomater.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Stek en skivad rödlök med baconet och krydda med någon torkad ört, till exempel timjan eller basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 3 förp kalkonbacon (à 100 g)
  • 1 tsk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl chilisås eller tomatketchup
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2493 kJ / 595 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept