Kalkonpasta med tomat
Snabbt, enkelt och gott är ledorden för kvällens middag. Kalkonbaconet steker du i panna för att sedan tillsätta grädde och chilisås. Servera pastasåsen med nykokt pasta, gärna gemelli, och toppa med de färska och söta plommontomaterna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
3 förp kalkonbacon (à 100 g)
1 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl chilisås eller tomatketchup
salt
peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2493 KJ / 595 kCal
Fett16 g
Salt2.85 g
Kolhydrater81 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott med rödlök och basilika i. Använde mycket mer chilisås än receptet sa.
Solveig
2018-04-18Sonen älskade det. Funkade för mig också, men jag skulle önska någon mer krydda. Färsk krydda tex basilika skulle piffa till det. Jag tog lite riven parmesan i, vilket lyfte rätten lite
Linda
2018-04-18Helt ok, va ännu godare i matlåda.
Merethe
2018-04-17