UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Gräddig pasta med kalkonbacon

Oavsett humör så passar en gräddig pasta alltid till middag! Det smakrika kalkonbaconet steks först i pannan innan det får sällskap av matlagningsgrädden. Detta hälls sedan över kokt pasta och haricots verts, och för extra färg och sötma äter du tomater till!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina bönorna.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i en extra stor kastrull så att även bönorna får plats. När det är 2 minuter kvar på pastans koktid lägg i bönorna. Låt koka upp och koka ytterligare 2 minuter.
  3. Skär baconet i bitar och stek i oljan i en stekpanna. Häll i grädden låt det bli varmt, smaka av med peppar.
  4. Skär tomaterna i bitar och servera till såsen, bönorna och pastan.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite timjan eller pressad vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 1/2 förp frysta haricots verts (à 450 g)
  • 3 förp kalkonbacon (à 100 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 ask plommontomater (á 500 g)
Att ha hemma
  • 1 tsk olja
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2081 kJ / 499 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept