Gräddig pasta med kalkonbacon
Oavsett humör så passar en gräddig pasta alltid till middag! Det smakrika kalkonbaconet steks först i pannan innan det får sällskap av matlagningsgrädden. Detta hälls sedan över kokt pasta och haricots verts, och för extra färg och sötma äter du tomater till!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)
3 förp kalkonbacon (à 100 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 ask plommontomater (á 500 g)
Att ha hemma
1 tsk olja
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2081 KJ / 499 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade i lite lökpulver, pesto basilika, Kyckling buljong och diverse andra kryddor och då blev det gott. Samt dubbelt så mycket grädde
Hanna
2020-05-14Gott och enkelt. Dubblade mängden grädde och la till vitpeppar för att passa min sås- och pepparälskande familj bäst.
Josefine
2020-05-14Jag tog lite extra grädde en stor matsked tomatpesto och lite timjan. Hur gott som helst. Bara grädde blir en aning smaklöst.
Marie
2020-05-12