Gräddig pasta med kalkonbacon

15
5 Klimatsmart
Gräddig pasta med kalkonbacon

Oavsett humör så passar en gräddig pasta alltid till middag! Det smakrika kalkonbaconet steks först i pannan innan det får sällskap av matlagningsgrädden. Detta hälls sedan över kokt pasta och haricots verts, och för extra färg och sötma äter du tomater till!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020

Gräddig pasta med kalkonbacon

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna gemelli)
1/2
förp frysta haricots verts (à 450 g)
3
förp kalkonbacon (à 100 g)
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2
ask plommontomater (á 500 g)

Att ha hemma

1 tsk
olja
-
peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite timjan eller pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Hanna

2020-05-14

Hade i lite lökpulver, pesto basilika, Kyckling buljong och diverse andra kryddor och då blev det gott. Samt dubbelt så mycket grädde

Josefine

2020-05-14

Gott och enkelt. Dubblade mängden grädde och la till vitpeppar för att passa min sås- och pepparälskande familj bäst.

Marie

2020-05-12

Jag tog lite extra grädde en stor matsked tomatpesto och lite timjan. Hur gott som helst. Bara grädde blir en aning smaklöst.

Näringsvärde per portion

Energi 2081 KJ / 499 kCal
Fett 17 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept