Gräddig pasta med kalkonbacon

18
5 Klimatsmart
Gräddig pasta med kalkonbacon

Oavsett humör så passar en gräddig pasta alltid till middag! Det smakrika kalkonbaconet steks först i pannan innan det får sällskap av matlagningsgrädden. Detta hälls sedan över kokt pasta och haricots verts, och för extra färg och sötma äter du tomater till!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020

Gräddig pasta med kalkonbacon

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)
3 förp kalkonbacon (à 100 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 ask plommontomater (á 500 g)

Att ha hemma

1 tsk olja
peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite timjan eller pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Hanna

2020-05-14

Hade i lite lökpulver, pesto basilika, Kyckling buljong och diverse andra kryddor och då blev det gott. Samt dubbelt så mycket grädde

Josefine

2020-05-14

Gott och enkelt. Dubblade mängden grädde och la till vitpeppar för att passa min sås- och pepparälskande familj bäst.

Marie

2020-05-12

Jag tog lite extra grädde en stor matsked tomatpesto och lite timjan. Hur gott som helst. Bara grädde blir en aning smaklöst.

Näringsvärde per portion

Energi 2081 KJ / 499 kCal
Fett 17 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden