Pasta med kalkonbacon och broccoli
En rolig pastarätt som är lika god som den är lättlagad. Lök och bacon steks i pannan innan tomatpurén och grädden hälls över för sjudning. Den ansade broccolin kokas ihop under de sista minuterna som pastan har kvar i kastrullen. Smaka av med salt och peppar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna farfalle)
250 g broccoli
1 rödlök
2 förp kalkonbacon (à 100 g)
1/2 msk olja
1 msk tomatpuré
1 tsk timjan
2 1/2 dl matlagningsgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2024 KJ / 483 kCal
Fett16 g
Salt2.05 g
Kolhydrater59 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite snåla portioner. Jag tog 1 pak vanlig bacon 140g + 400 g kycklingfilé till 4 portioner, så blev alla mätta o glada. Salt och peppar behövs såklart också!
Bo arne
2023-01-02Gott. Hade inte rödlök. Fick bli gul lök.
Barbro
2021-07-17Köp 3 baconförpackningar istället för 2 och ta mer matlagningsgrädde om ni gör till 4 personer. Det funkar utmärkt att göra på Oatly Mat Jag gjorde med fryst broccoli och funkar bra men vill man ha mer än bara några få buketter i till varje portion kan man göra på 500g.
Victoria marie
2020-06-16