Kalkonpasta med senap och timjan | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kalkonpasta med senap och timjan

En krämig, underbart pasta där den smakrika kalkonbröstfilén steks och puttrar i en sås tillsammans med grädde, senap och knaprig rökig kalkonbacon.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten till pastan.
  2. Skala och skiva löken och skär kalkonfilén och baconet i strimlor.
  3. Stek löken i hälften av oljan några minuter. Lägg upp löken på en tallrik.
  4. Stek kalkonen och baconet i resten av oljan i stekpannan, krydda med salt och peppar. Sänk värmen och blanda i lök, grädde, senap och timjan.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Ansa och skär broccolin i små bitar. Koka den med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
  7. Servera pastan med broccoli och kalkonsås.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Smaksätt gärna såsen med krossad rosépeppar eller pressad vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna spaghetti)
  • 1 rödlök
  • ca 400 g kalkonbröstfilé
  • 100 g kalkonbacon
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk timjan
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2354 kJ / 562 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept