Pasta med kalkon i gräddig sås
Kalkon är det perfekta köttet att använda i smakrika såser! Här adderas även salt bacon till rätten, och proteinerna puttras samman med både morötter, lök, grädde och pastasås. Pastasorten mezze maniche fångar upp såsen bra i sina små tunnlar, vilket gör varje tugga till en succé!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1/2 förp morötter (à 500 g)
400 g kalkonbröstfilé
100 g kalkonbacon
2 tsk olja
salt
peppar
4 port pasta (gärna mezze maniche)
2 1/2 dl vispgrädde
390 g pastasås basilika
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3040 KJ / 726 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra grundrecept som man lätt kan utveckla med t ex paprika och vitlök.
Emelie
2021-08-06Helt okej vardagsrätt. God!
Terese
2020-03-07Lägg till vitlök, timjan alt något stark krydda
Patrik
2020-03-04