Pasta med kalkon i gräddig sås

10
2
Pasta med kalkon i gräddig sås

Kalkon är det perfekta köttet att använda i smakrika såser! Här adderas även salt bacon till rätten, och proteinerna puttras samman med både morötter, lök, grädde och pastasås. Pastasorten mezze maniche fångar upp såsen bra i sina små tunnlar, vilket gör varje tugga till en succé!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020

Pasta med kalkon i gräddig sås

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1/2
förp morötter (à 500 g)
400 g
kalkonbröstfilé
100 g
kalkonbacon
2 tsk
olja
-
salt
-
peppar
4
port pasta (gärna mezze maniche)
2 1/2 dl
vispgrädde
390 g
pastasås basilika
1/2
ask plommontomater (à 500 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Terese

3/7/2020

Helt okej vardagsrätt. God!

Patrik

3/4/2020

Lägg till vitlök, timjan alt något stark krydda

Näringsvärde per portion

Energi 3040 KJ / 726 kCal
Fett 34 g
Salt 3 g
Kolhydrater 67 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept