Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med kalkon, mozzarella och valnötter i tomatsås

Pasta med kalkon, mozzarella och valnötter i tomatsås är en lättlagad pastarätt med goda smaker. Tillbehören valnötter och mozzarella förhöjer lyxkänslan på denna vardagsrätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv morötterna grovt. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i oljan. Rör ner morötterna. Tillsätt tomaterna och buljongtärning eller fond. Sjud såsen ca 15 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Rör ner grädden i såsen och smaka av med salt och peppar. Sjud ytterligare ca 5 minuter.
  5. Strimla kalkonen, rör ner den i såsen och låt det bli varmt.
  6. Servera såsen till pastan och toppa med bitar av mozzarella och hackade valnötter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Lite mozzarella kan ev tålas, uteslut den annars.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot havre-, soja- eller risbaserad ersättning.  Uteslut mozzarellan.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 morötter (4 st motsvarar ca 400 g)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 ½ msk fond)
  • 4 port färsk pasta taglioni
  • 1 1/2 dl mellangrädde
  • salt och peppar
  • 120 g rökt kalkon i skivor
Till servering
  • 125 g mozzarella
  • 100 g valnötskärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3031 kJ / 718 kCal
Läs mer om näringsvärden