Pasta med fetaost och bacon
Denna pasta med fetaost och bacon är en förträffligt god rätt som du tillagar på ett kick. Bacon och lök steks i pannan, vänd ner hackad färsk basilika, majs och grädde och låt det bli varmt. Blanda ihop med den nykokta pastan och servera med en rivig rucola vid sidan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna tortiglioni)
1 förp majskorn (à 150 g)
1/2 kruka basilika
1 rödlök
140 g tärnat bacon
2 1/2 dl matlagningsgrädde
150 g fetaost
2 tomater
65 g rucola
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2629 KJ / 629 kCal
Fett31 g
Salt2.57 g
Kolhydrater62 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alla som får smaka på detta goda recept älskar det! 🥰 MUMS!
Cecilia
2024-07-31Bra grund recept. Jag lade till vitlök, parmesan och lite extra matlagningsgrädde. Familjen älskade det. Nya pasta favoriten
Marija
2023-07-15Tänkte först att detta omöjligt kunde bli bra men med hönsbuljong och lite soja i som någon skrev här så blev det jättegott! Skippade ruccolan då den inte går att äta 🤪
Natalie
2022-07-24