UNDER 45 MIN | Medel

Baconcookies

Kakor med mörk choklad och krispigt bacon, låter det för bra för att vara sant? Ja, så kanske det är för vi vet i alla fall att dessa baconcookies är supergoda om man gillar kakor och bacon, och det misstänker vi att ni är ganska många som gör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 170°C.
  2. Stek baconskivor på hög värme i olja tills de är krispiga. Låt svalna på hushållspapper så att fettet rinner av.
  3. Hacka mörk choklad och bacon grovt.
  4. Sikta mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en skål. Tillsätt socker och blanda.
  5. Smält smör och sirap på svag värme. Låt svalna.
  6. Vispa ner ägget i smöret och rör ner i mjölblandnigen.
  7. Rulla degen till en korv och dela sedan i 10 lika stora bitar (för 10 st). Forma till kulor och lägg på en bakpappersklädd plåt med bra avstånd.
  8. Platta ut degkulorna så de blir ca 6-7 cm i diameter. Fördela choklad- och baconbitar över varje kaka och tryck ned i degen. Grädda i ca 15-20 minuter.
  9. Låt kakorna ligga på plåten tills de är fasta nog att kunna flyttas till ett galler. Förvara i en lufttät burk.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild i samarbete med Tulip.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 100 g bacon
  • olja
  • 100 g mörk choklad
  • 3 3/4 dl vetemjöl (3 3/4 dl vetemjöl motsvarar ca 225 g)
  • 1/2 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3/4 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 dl strösocker (1 1/2 dl strösocker motsvarar ca 125 g)
  • 75 g smör
  • 2 msk sirap
  • 1 ägg