UNDER 45 MIN | Medel

Bacontacos

Är du en baconfantast som inte kan få nog av det ljuvliga salta krispet är bacontacos helt klart något för dig. Tacoskal helt gjorda av bacon som du sedan fyller med din favoritfyllning.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Placera 4 skivor bacon parallellt så att de bildar en kvadrat på en bakpappersklädd plåt. Lyft sedan upp varannan skiva och lägg en till baconskiva tvärs över, så att de flätas. Fortsätt tills du flätat alla 8 skivor. Upprepa med resten av baconskivorna så att du får sammanlagt 4 bacontacos (för 4 port).
  3. Stek baconkvadraterna i ugnen i ca 5 minuter, eller tills de är nästan gyllenbruna och krispiga (baconet ska vara inte vara genomstekt).
  4. Ta ut baconet och låt svalna. Skär sedan av kanterna så att det blir en cirkel.
  5. Forma aluminiumfolie till en tacoskal och placera din baconcirkel i så att det liknar ett tacoskal.
  6. Baka i ugnen i 5 minuter.
  7. Serveringsförslag: Stek köttfärsen och tillsätt kryddmixen enligt anvisning på förpackningen.
  8. Fyll baconskalet med valfritt tillbehör och servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Tulip.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 3 förp bacon (8 skivor per taco)
  • aluminiumfolie
  • 500 g köttfärs
  • 1 förp taco kryddmix (à 28 g)
Serveringsförslag
  • sallad
  • lök
  • tomat
  • cheddarost
  • salsa
  • gräddfil