ÖVER 60 MIN | Medel

Baconglass

Bacon och glass i en och samma rätt? Ja, du hörde rätt! Sött och salt är en alldeles förträfflig smakkombination och denna baconglass lämnar ingen baconlover besviken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor och socker i en värmetålig skål.
  2. Gröp ur fröerna ur vaniljstången och lägg både fröerna och stången i en kastrull. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp. Häll gräddmjölken försiktigt i äggblandningen under omrörning.
  3. Lägg plastfolie över glassmeten, låt svalna och ställ in i kylskåpet över natten.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Stek baconet i ugnen i ca 10 minuter tills det är krispigt. Låt svalna.
  6. Ta ut vaniljstången från glassmeten. Tillsätt baconet i glassmeten och häll blandningen i en glassmaskin i tills glassen har önskad konsistens. Alternativt kan du ställa skålen i frysen och röra om varje kvart, tills glassen är fryst.
  7. Till servering: Servera ev med extra bacon och dekorera med några blad mynta.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Tulip.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 äggulor
  • 200 g strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 200 g bacontärningar
Till servering
  • ev extra skivor bacon
  • ev myntablad