Pasta med fetaost och bacon

Denna pasta med fetaost och bacon är en förträffligt god rätt som du tillagar på ett kick. Bacon och lök steks i pannan, vänd ner hackad färsk basilika, majs och grädde och låt det bli varmt. Blanda ihop med den nykokta pastan och servera med en rivig rucola vid sidan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2015

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2629 KJ / 629 kCal
Fett31 g
Salt2.57 g
Kolhydrater62 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Märkligt! Bilden på rätten visar inga spår alls av gräddsås?Är rätten på bilden "utan"gräddsåsen godare?Vill gärna veta innan jag testar.
Stellan
2025-08-25Hej Stellan! Grädden kokar snabbt in så pastan blir mer krämig än att det blir som en spegel av sås på tallriken. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-08-26Så himla gott! Nästa gång tar jag dubbelsats sås så jag får någon matlåda.
Maria
2025-04-25Alla som får smaka på detta goda recept älskar det! 🥰 MUMS!
Cecilia
2024-07-31