Kycklingköttbullar i lökgräddsås

Köttbullar med gräddsås är en klassisk husmansrätt som värmer både kropp och själ. Här bjuds det på supersaftiga kycklingköttbullar som får en fin, aromatisk smak av senap, timjan och svartpeppar. Servera med kokt potatis och en underbart krämig lökgräddsås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2017

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1993 KJ / 477 kCal
Fett14.3 g
Salt1.92 g
Kolhydrater47.2 g
Protein36.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
12 stAkta! De flesta sojasåser innehåller vete(mjöl) och därmed då GLUTEN!
Myriam
OBS. köttbullarna är INTE glutenfri om du använder japansk soja. I nästa alla sojasåser finns vete, alltså gluten.
Myriam
Hej Myriam! Soja består delvis av vete men i analyser har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Mycket saftigt och gott med smak av timjan. Behöver lite mer maizena för att få en krämig sås.
Jennie
Jättegott hade mera kryddor och ett ägg
Mirjam
Jättegott
Marianne
Gott!! Men jag hade i mer kryddor och senap än vad som står i receptet, det blev toppen. Och så dubblade jag grädden, sås är det bästa mina barn vet.
Maria
Mycket goda! Lätta att laga och passar bra för allergiker. Både jag och barnen gillade dem.
Åsa-marie
Jättegott med kycklingfärs i bullarna! Riktigt god smak.
Ida
Inte att rekommendera. Passar inte med kycklingfärs till köttbullarna. Det blir smaklöst och gummigt. Det hade säkert varit väldigt gott med vanliga köttbullar.
Maryem
Blir mycket mindre sås än på bilden.
Susanne