Kycklingköttbullar i lökgräddsås
Köttbullar med gräddsås är en klassisk husmansrätt som värmer både kropp och själ. Här bjuds det på supersaftiga kycklingköttbullar som får en fin, aromatisk smak av senap, timjan och svartpeppar. Servera med kokt potatis och en underbart krämig lökgräddsås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
ca 500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 msk senap
1 tsk timjan
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
1 rödlök
1 tsk strösocker
1 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk japansk soja
1 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1993 KJ / 477 kCal
Fett14.3 g
Salt1.92 g
Kolhydrater47.2 g
Protein36.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Akta! De flesta sojasåser innehåller vete(mjöl) och därmed då GLUTEN!
Myriam
2023-08-03OBS. köttbullarna är INTE glutenfri om du använder japansk soja. I nästa alla sojasåser finns vete, alltså gluten.
Myriam
2022-12-22Hej Myriam! Soja består delvis av vete men i analyser har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-22Mycket saftigt och gott med smak av timjan. Behöver lite mer maizena för att få en krämig sås.
Jennie
2022-11-13