Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingköttbullar i lökgräddsås

Köttbullar med gräddsås är en klassisk husmansrätt som värmer både kropp och själ. Här bjuds det på supersaftiga kycklingköttbullar som får en fin, aromatisk smak av senap, timjan och svartpeppar. Servera med kokt potatis och en underbart krämig lökgräddsås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Blanda färsen noga med saltet. Rör ner senap, timjan och peppar. Forma till bullar och stek dem runtom i matfettet i en stekpanna, ca 10 minuter.
  3. Skala och skär löken i tunna klyftor. Stek löken med köttbullarna några minuter och sockra löken.
  4. Blanda vatten och majsstärkelse. Tillsätt grädden, vattnet och sojan. Rör runt och låt sjuda någon minut. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Servera köttbullarna i såsen med potatis och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk senap
  • 1 tsk timjan
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 rödlök
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk japansk soja
  • 1 krispsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1993 kJ / 477 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept