Köttbullar med gräddsås är en klassisk husmansrätt som värmer både kropp och själ. Här bjuds det på supersaftiga kycklingköttbullar som får en fin, aromatisk smak av senap, timjan och svartpeppar. Servera med kokt potatis och en underbart krämig lökgräddsås.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
3 2017
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Myriam
2022-12-22OBS. köttbullarna är INTE glutenfri om du använder japansk soja. I nästa alla sojasåser finns vete, alltså gluten.
Redaktionen ICAse
2022-12-22Hej Myriam! Soja består delvis av vete men i analyser har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. 😊 Hälsningar Elina
Jennie
2022-11-13Mycket saftigt och gott med smak av timjan. Behöver lite mer maizena för att få en krämig sås.
Mirjam
2020-09-20Jättegott hade mera kryddor och ett ägg