Kycklingköttbullar i lökgräddsås

82
11
Kycklingköttbullar i lökgräddsås

Köttbullar med gräddsås är en klassisk husmansrätt som värmer både kropp och själ. Här bjuds det på supersaftiga kycklingköttbullar som får en fin, aromatisk smak av senap, timjan och svartpeppar. Servera med kokt potatis och en underbart krämig lökgräddsås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2017

Kycklingköttbullar i lökgräddsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
ca 500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 msk senap
1 tsk timjan
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
1 rödlök
1 tsk strösocker
1 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk japansk soja
1 krispsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

82

Kommentarer

Myriam

2022-12-22

OBS. köttbullarna är INTE glutenfri om du använder japansk soja. I nästa alla sojasåser finns vete, alltså gluten.

Redaktionen ICAse

2022-12-22

Hej Myriam! Soja består delvis av vete men i analyser har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. 😊 Hälsningar Elina

Jennie

2022-11-13

Mycket saftigt och gott med smak av timjan. Behöver lite mer maizena för att få en krämig sås.

Mirjam

2020-09-20

Jättegott hade mera kryddor och ett ägg

Näringsvärde per portion

Energi 1993 KJ / 477 kCal
Fett 14.3 g
Salt 1.92 g
Kolhydrater 47.2 g
Protein 36.2 g
Läs mer om näringsvärden