Kycklingköttbullar i lökgräddsås

65
9
Kycklingköttbullar i lökgräddsås

Köttbullar med gräddsås är en klassisk husmansrätt som värmer både kropp och själ. Här bjuds det på supersaftiga kycklingköttbullar som får en fin, aromatisk smak av senap, timjan och svartpeppar. Servera med kokt potatis och en underbart krämig lökgräddsås.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2017

Kycklingköttbullar i lökgräddsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
ca 500 g
kycklingfärs
1/2 tsk
salt
1 msk
senap
1 tsk
timjan
2 krm
peppar
1 msk
smör eller margarin
1
rödlök
1 tsk
strösocker
1 dl
vatten
2 tsk
majsstärkelse
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 msk
japansk soja
1
krispsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

65

Kommentarer

Mirjam

2020-09-20

Jättegott hade mera kryddor och ett ägg

Marianne

2020-03-24

Jättegott

Maria

2018-03-20

Gott!! Men jag hade i mer kryddor och senap än vad som står i receptet, det blev toppen. Och så dubblade jag grädden, sås är det bästa mina barn vet.

Näringsvärde per portion

Energi 1993 KJ / 477 kCal
Fett 14.3 g
Salt 1.92 g
Kolhydrater 47.2 g
Protein 36.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept