Pasta med brysselkål, getost och fikon

Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Pasta med brysselkål, getost och fikon

God och lättlagad pasta som får extra smak när mandeln kokas tillsammans med pastan och till det serveras en smakrik getostsås. Servera mandelpastan med brysselkålen som bakats i ugnen tillsammans med fikon och honung. Detta blir verkligen en god pastarätt att återkomma till ofta.

Pasta med brysselkål, getost och fikon

Ingredienser

4 portioner

Brysselkål och fikon

300 g brysselkål
2 msk olivolja
3 krm salt
3 färska fikon
1 tsk honung
2 msk balsamvinäger

Pasta och getost

4 port pasta (gärna linguine)
2 dl hel, skållad mandel
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 förp getost (à 130 g)
1 tsk honung
salt
peppar

Gör så här

00:08:00
00:05:00
00:08:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Supergott!

    Annette

Näringsvärde per portion

Energi3531 KJ / 844 kCal
Fett51 g
Salt2 g
Kolhydrater64 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Brysselkål med getost och fikon
    Betyg 3.2 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crostini med getoströra & fikon
    Betyg 3.4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Baguette med getost och fikon
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dalaentré
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad