Pasta med brysselkål, getost och fikon
God och lättlagad pasta som får extra smak när mandeln kokas tillsammans med pastan och till det serveras en smakrik getostsås. Servera mandelpastan med brysselkålen som bakats i ugnen tillsammans med fikon och honung. Detta blir verkligen en god pastarätt att återkomma till ofta.
Ingredienser
4 portioner
Brysselkål och fikon
300 g brysselkål
2 msk olivolja
3 krm salt
3 färska fikon
1 tsk honung
2 msk balsamvinäger
Pasta och getost
4 port pasta (gärna linguine)
2 dl hel, skållad mandel
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 förp getost (à 130 g)
1 tsk honung
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3531 KJ / 844 kCal
Fett51 g
Salt2 g
Kolhydrater64 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott!
Annette
2022-12-02