Brysselkål med getost och fikon
Getost, färska fikon och valnötter är en fantastisk kombination. Lägg till smörstekt brysselkål smaksatt med apelsin och du får en underbar ljummen kålsallad. Ett måste på julbuffén.
Ingredienser
4 portioner
500 g brysselkål
2 msk smör
salt
peppar
1 apelsin
2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger)
1 msk strösocker
4 färska fikon
65 g salladsmix
1 dl valnötter
200 g getost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1716 KJ / 410 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater21 g
Protein17 g
Kommentarer
Receptet var väldigt omtyckt på julbordet. Gott recept med bra proportioner. Bytte ut valnötterna mot pinjenötter och istället för att bara dressa fikonen fick de dra i en reduktion.
Ia
2021-12-27Har inte provat än, men magkänslan tror att det blir gott
Elisabeth
2018-11-28Mums!
Britt-louise
2018-11-26