Brysselkål med getost och fikon
![Brysselkål med getost och fikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_128173/cf_259/brysselkal_med_getost_och_fikon.jpg)
Getost, färska fikon och valnötter är en fantastisk kombination. Lägg till smörstekt brysselkål smaksatt med apelsin och du får en underbar ljummen kålsallad. Ett måste på julbuffén.
![Brysselkål med getost och fikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_128173/cf_259/brysselkal_med_getost_och_fikon.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g brysselkål
2 msk smör
salt och peppar
1 apelsin
2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger)
1 msk strösocker
4 färska fikon
65 g salladsmix
1 dl valnötter
200 g getost
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1716 KJ / 410 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater21 g
Protein17 g
Kommentarer
Receptet var väldigt omtyckt på julbordet. Gott recept med bra proportioner. Bytte ut valnötterna mot pinjenötter och istället för att bara dressa fikonen fick de dra i en reduktion.
Ia
2021-12-27Har inte provat än, men magkänslan tror att det blir gott
Elisabeth
2018-11-28Mums!
Britt-louise
2018-11-26