UNDER 30 MIN | Medel

Brysselkål med getost och fikon

Getost, färska fikon och valnötter är en fantastisk kombination. Lägg till smörstekt brysselkål smaksatt med apelsin och du får en underbar ljummen kålsallad. Ett måste på julbuffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa brysselkålen och skär den i halvor.
  2. Stek kålen mjuk i hälften av smöret i en stekpanna. Salta och peppra.  
  3. Riv skalet från apelsinen och pressa ur saften. Blanda saften med vinägern och häll över brysselkålen. Låt sjuda någon minut och tillsätt resten av smöret och sockret.
  4. Ansa och kvarta fikonen och vänd ner i brysselkålen tillsammans med apelsinskalet. 
  5. Lägg salladen på ett fat och lägg på brysselkålen och fikonen. 
  6. Grovhacka valnötterna och smula getosten och strö över.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g brysselkål
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 apelsin
  • 2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger)
  • 1 msk strösocker
  • 4 färska fikon
  • 65 g salladsmix
  • 1 dl valnötter
  • 200 g getost

Näringsvärde
Per portion

Energi 1716 kJ / 410 kCal