Brysselkål med getost och fikon

54
4
Brysselkål med getost och fikon

Getost, färska fikon och valnötter är en fantastisk kombination. Lägg till smörstekt brysselkål smaksatt med apelsin och du får en underbar ljummen kålsallad. Ett måste på julbuffén.

Brysselkål med getost och fikon

Ingredienser

4 portioner
500 g brysselkål
2 msk smör
salt och peppar
1 apelsin
2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger)
1 msk strösocker
4 färska fikon
65 g salladsmix
1 dl valnötter
200 g getost

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Ia

2021-12-27

Receptet var väldigt omtyckt på julbordet. Gott recept med bra proportioner. Bytte ut valnötterna mot pinjenötter och istället för att bara dressa fikonen fick de dra i en reduktion.

Elisabeth

2018-11-28

Har inte provat än, men magkänslan tror att det blir gott

Britt-louise

2018-11-26

Mums!

Näringsvärde per portion

Energi 1716 KJ / 410 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 21 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden