Getost, färska fikon och valnötter är en fantastisk kombination. Lägg till smörstekt brysselkål smaksatt med apelsin och du får en underbar ljummen kålsallad. Ett måste på julbuffén.
Ingredienser
4 portioner
500
g
brysselkål
2
msk
smör
salt och peppar
1
apelsin
2
msk
balsamvinäger (eller fikonvinäger)
1
msk
strösocker
4
färska fikon
65
g
salladsmix
1
dl
valnötter
200
g
getost
För alla
Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
54
4 st
Kommentarer
Ia
2021-12-27
Receptet var väldigt omtyckt på julbordet. Gott recept med bra proportioner. Bytte ut valnötterna mot pinjenötter och istället för att bara dressa fikonen fick de dra i en reduktion.
Elisabeth
2018-11-28
Har inte provat än, men magkänslan tror att det blir gott
Kommentarer
Ia
2021-12-27Receptet var väldigt omtyckt på julbordet. Gott recept med bra proportioner. Bytte ut valnötterna mot pinjenötter och istället för att bara dressa fikonen fick de dra i en reduktion.
Elisabeth
2018-11-28Har inte provat än, men magkänslan tror att det blir gott
Britt-louise
2018-11-26Mums!