Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Crostini med getost, fikon och pumpafrö

Gör egna crostinis av skivad baguette som rostas gyllene i ugnen. Tillsammans med krämigt syrlig getost, söta fikon och rostade pumpafrön blir det en smakrik aptitretare och drinktilltugg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skär baguetten i 12 skivor (för 6 port) och lägg dem på en plåt. Ringla olivoljan över brödet.
  3. Rosta brödet gyllenbrunt mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt svalna.
  4. Skiva fikonen. Rosta pumpakärnorna i en het stekpanna med lite salt.
  5. Fördela getosten på brödet. Lägg på fikonen och strö på pumpakärnorna. Ringla över crema di balsamico och servera.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Byt ut getost mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut getost mot tofu.

 

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 bake off baguette (gärna surdegsbaguette)
  • 2 msk olivolja
  • 3 färska fikon
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • flingsalt med jod
  • 150 g getost
  • 2 msk crema di balsamico
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1241 kJ / 296 kCal