Baguette med getost och fikon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Baguette med getost och fikon

Getost och fikon är som gjorda för varandra! Men det gäller att fikonen verkligen är mogna och fina för att det ska bli riktigt gott. Bjud den ljuvliga kombon på skivad baguette tillsammans med bacon, valnötter och honung samt gärna en grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill, full effekt.
  2. Knaperstek baconet i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. 
  3. Skiva getost och fikon. Skär baguetten i 8 skivor, ca 4 cm breda (för 4 personer). 
  4. Rosta bröden gyllene på gallret i ugnen på båda sidor. Ta ut och tryck till bröden så att de blir lagom stora att placera getostskivorna på. 
  5. Fördela getost, fikon, bacon och valnötter på bröden.
  6. Ringla över lite honung och olja. Strö över lite salt och mal över peppar.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj lagrad ost eller t ex laktosfri fetaost. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getost med tofu. Kontrollera innehållet i brödet.
Fri från ägg, men kontrollera brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 120 g skivat bacon
  • 200 g getost av chèvretyp
  • 6 mogna färska fikon
  • 1 baguette
  • 1 1/2 dl rostade valnötter
  • flytande honung
  • olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2500 kJ / 598 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept