UNDER 30 MIN | Medel

Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin

En fräsch, vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin som går snabbt att tillaga. Koka kål och bulgur som du blandar med persilja och olja före du lägger upp på fat. Avnjut toppat med fikon, apelsin, fetaost, granatäppelkärnor och valnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär brysselkålen i halvor. Koka dem i saltat vatten ca 5 minuter. Häll av och skölj hastigt i kallt vatten.
  2. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala apelsinen med kniv. Dela på mitten och skär i skivor. Dela granatäpplet och ta ut kärnorna. Skär fikonen i strimlor.
  4. Blanda brysselkål, bulgur och persilja i en skål tillsammans med olja, flingsalt och peppar. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med apelsin, fikon, smulad fetaost, granatäppelkärnor och lätt krossade valnötter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g brysselkål
  • 3 dl hel bulgur
  • 2 apelsiner
  • 1/2 granatäpple
  • 5 torkade fikon
  • 1/2 dl grovhackad bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 fetaost (à 150 g)
  • 1 dl valnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 1727 kJ / 413 kCal