Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin

Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat
2
Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin

En fräsch, vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin som går snabbt att tillaga. Koka kål och bulgur som du blandar med persilja och olja före du lägger upp på fat. Avnjut toppat med fikon, apelsin, fetaost, granatäppelkärnor och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin

Ingredienser

6 portioner
500 g  brysselkål
3 dl  hel bulgur
2   apelsiner
1/2   granatäpple
5   torkade fikon
1/2 dl  grovhackad bladpersilja
2 msk  olivolja
1 tsk  flingsalt
2 krm  svartpeppar
1   fetaost (à 150 g)
1 dl  valnötter

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

En ny klassiker på vårt julbord. Har varit mitt bidrag de senaste åren och övriga släkten frågar efter receptet nu.

Malin

2022-12-18

Mycket gott och nyttigt. Körde sviskon istället för fikon.

Thomas

2020-09-10

Näringsvärde per portion

Energi1727 KJ / 413 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater48 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Granatäppelsirap
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxig fruktsallad med vit chokladsås
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst yoghurtbräck med granatäpple och pepparkakor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Gravad lax med granatäpple
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga