Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin

39
2
Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin

En fräsch, vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin som går snabbt att tillaga. Koka kål och bulgur som du blandar med persilja och olja före du lägger upp på fat. Avnjut toppat med fikon, apelsin, fetaost, granatäppelkärnor och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin

Ingredienser

6 portioner
500 g brysselkål
3 dl hel bulgur
2 apelsiner
1/2 granatäpple
5 torkade fikon
1/2 dl grovhackad bladpersilja
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
1 fetaost (à 150 g)
1 dl valnötter

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Malin

2022-12-18

En ny klassiker på vårt julbord. Har varit mitt bidrag de senaste åren och övriga släkten frågar efter receptet nu.

Thomas

2020-09-10

Mycket gott och nyttigt. Körde sviskon istället för fikon.

Näringsvärde per portion

Energi 1727 KJ / 413 kCal
Fett 16 g
Salt 1 g
Kolhydrater 48 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden