Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Crostini med getoströra & fikon

Spröda crostini med en gudomligt krämig röra baserad på getost, färskost och syrlig yoghurt. Med en vacker skiva av ett fikon har du ett snabblagat tilltugg som kommer att bli väldigt uppskattat.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär baguetten i ca 10 sneda skivor (för 10 st). Lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem i ugnen i ca 10 minuter. Vänd dem efter halva tiden så att de får fin färg på bägge sidor. Låt kallna.
  3. Mixa getost, färskost och yoghurt till en jämn kräm. Fördela på de rostade brödskivorna.
  4. Skär fikonen i 10 delar (för 10 st) och lägg en bit på varje crostini. Ringla över lite olivolja och peppra.

För alla

Fri från ägg under förutsättning att brödet är äggfritt. Innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfri: välj glutenfri baguette.

Tips

Förbered gärna getoströran dagen före så blir smaken ännu bättre. Även brödet kan rostas i förväg.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 1 baguette
  • 200 g getost
  • 200 g naturell färskost
  • 1/2 dl yoghurt naturell
  • 3 färska fikon
  • peppar
  • lite fin olivolja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer