Crostini med getoströra & fikon

12
4
Crostini med getoströra & fikon

Spröda crostini med en gudomligt krämig röra baserad på getost, färskost och syrlig yoghurt. Med en vacker skiva av ett fikon har du ett snabblagat tilltugg som kommer att bli väldigt uppskattat.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Crostini med getoströra & fikon

Ingredienser

10 st
1 baguette
200 g getost
200 g naturell färskost
1/2 dl yoghurt naturell
3 färska fikon
peppar
lite fin olivolja

För alla

Fri från ägg under förutsättning att brödet är äggfritt. Innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfri: välj glutenfri baguette.

Gör så här

Tips

Förbered gärna getoströran dagen före så blir smaken ännu bättre. Även brödet kan rostas i förväg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Magnus

2021-09-15

Skippade kryddorna, använde fikon a'la julbord och hackade valnötter.. Helt underbart

Sara

2015-01-16

Fruktansvärda! Jag brukar tycka om såväl getost som fikon men i detta fall blev det bara riktigt vidrigt.

Anna

2008-02-17

Supergod getoströra, la den på riktigt mörkt pumpernickelbröd istället och det blev super!