Spaghetti med spenatsås och tomatsallad
En spenatsås blir både härlig att se på tack vare den fina gröna färgen, men även smakrik och krämig tack vara grädden och vitlöken. Till den äter man med fördel en bönpasta för att få in lite extra protein till rätten samt en fräsch tomatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2023
Ingredienser
4 portioner
Spenatsås
1 1/2 rödlök
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 dl solroskärnor
200 g färsk spenat
salt
peppar
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 grönsaksbuljongtärning
4 port bönpasta (gärna spaghetti och fullkorn)
1/2 förp frysta vaxbönor (à 500 g)
Tomatsallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 rödlök
1/2 msk rapsolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 förp färsk persilja eller basilika (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2291 KJ / 550 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag hade qournbitar i också.
Carina
2024-01-16Efter att ha läst kommentarerna, så skar jag spenaten i mindre bitar och smaksatte även med lite muskot, svartpeppar och näringsjäst, tyckte det blev en lättlagad höjdare samt ypperligt sätt att använda upp spenat som börja bli lite trist!
Emma
2022-05-16Helt okej rätt men spenaten blir ganska sladdrig och slemmig i såsen, vilket inte gick hem hos barnen. Kanske man mixa den istället?
Emma
2022-04-23