Spaghetti med spenatsås och tomatsallad

4
1 Klimatsmart
Spaghetti med spenatsås och tomatsallad

En spenatsås blir både härlig att se på tack vare den fina gröna färgen, men även smakrik och krämig tack vara grädden och vitlöken. Till den äter man med fördel en bönpasta för att få in lite extra protein till rätten samt en fräsch tomatsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2020

Spaghetti med spenatsås och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Spenatsås

1 1/2
rödlök
1 msk
rapsolja
1
vitlöksklyfta
200 g
färsk spenat
-
salt
-
peppar
2 1/2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
4
port bönpasta (gärna spaghetti)

Tomatsallad

1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1/2
rödlök
1 dl
solrosfrön
1/2 msk
rapsolja
1/2 msk
rödvinsvinäger
20 g
färsk basilika

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad grädde. Välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.




Gör så här

Tips

Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna innan löken steks.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Martin

2020-11-14

Tomatsalladen var trevlig, pastasåsen smaklös

Näringsvärde per portion

Energi 2221 KJ / 537 kCal
Fett 24 g
Salt 1 g
Kolhydrater 58 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept