UNDER 30 MIN | Medel

Spaghetti med spenatsås och tomatsallad

En spenatsås blir både härlig att se på tack vare den fina gröna färgen, men även smakrik och krämig tack vara grädden och vitlöken. Till den äter man med fördel en bönpasta för att få in lite extra protein till rätten samt en fräsch tomatsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Spenatsås: Skala och hacka löken fint (hacka båda lökarna och spara 1/2 till salladen). Stek löken i oljan i en stekpanna och pressa i vitlöken. Tillsätt lite spenat i taget och stek den mjuk. Krydda med salt och peppar och häll i grädden. Låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Tomatsallad: Skär tomaterna i bitar och blanda med hackad rödlök och solrosfrön. Blanda ner olja och vinäger. Hacka basilikan och vänd ner.
  5. Servera pastan med spenatsås och tomatsallad.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad grädde. Välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.




Tips

Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna innan löken steks.

Ingredienser

Portioner: 4
Spenatsås
  • 1 1/2 rödlök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g färsk spenat
  • salt
  • peppar
  • 2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 4 port bönpasta (gärna spaghetti)
Tomatsallad
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 20 g färsk basilika

Näringsvärde
Per portion

Energi 2221 kJ / 537 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept