Linsbollo med spaghetti

Denna bollo kommer få ditt kök att dofta underbart! En tomatsås smaksatt med vitlök, tomatpuré, timjan, rosmarin och lagerblad sätter en hög standard, och det är i denna sås de röda små linserna får koka upp sig. Servera ovanpå en bädd av spaghetti tillsammans med syrliga tomater, och middagen är klar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019

Ingredienser
4 portioner
Bolognese
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 lagerblad
2 förp hela skalade tomater
2 dl torra röda linser
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk japansk soja
5 dl vatten
svartpeppar
4 port fullkornsspaghetti
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1983 KJ / 475 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater69 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott :)!
Angelica
2020-01-20Våra kräsna barn rörde den inte, men vi vuxna tyckte att denna rätt var mycket god! Smakrik och enkel att tillaga. Rekommenderas!
Kajsa
2019-12-09Riktigt god vardagsrätt. Kompletterade med en rejäl grönsakssallad.
Johanna
2019-12-05