UNDER 45 MIN | Medel

Linsbollo med spaghetti

Denna bollo kommer få ditt kök att dofta underbart! En tomatsås smaksatt med vitlök, tomatpuré, timjan, rosmarin och lagerblad sätter en hög standard, och det är i denna sås de röda små linserna får koka upp sig. Servera ovanpå en bädd av spaghetti tillsammans med syrliga tomater, och middagen är klar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Bolognese: Skala lök och vitlök. Hacka lök och vitlök grovt.
  3. Bryn lökhacket i olivoljan i en gryta. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut.
  4. Tillsätt tomater (krossa dem lätt), linser, smulade buljongtärningar, soja och vatten. Låt sjuda ca 20 minuter eller tills linserna är mjuka. Smaka av med peppar.
  5. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Skär tomaterna i skivor.
  7. Servera bolognesen med pastan och tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

 

Tips

Smaka av bolognesen med chilipeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
Bolognese
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 2 förp hela skalade tomater
  • 2 dl torra röda linser
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk japansk soja
  • 5 dl vatten
  • svartpeppar
  • 4 port fullkornsspaghetti
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1983 kJ / 475 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept