Linsbollo med spaghetti

17
5 Klimatsmart
Linsbollo med spaghetti

Denna bollo kommer få ditt kök att dofta underbart! En tomatsås smaksatt med vitlök, tomatpuré, timjan, rosmarin och lagerblad sätter en hög standard, och det är i denna sås de röda små linserna får koka upp sig. Servera ovanpå en bädd av spaghetti tillsammans med syrliga tomater, och middagen är klar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019

Linsbollo med spaghetti

Ingredienser

4 portioner

Bolognese

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
3 msk
olivolja
1/2 dl
tomatpuré
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad rosmarin
2
lagerblad
2
förp hela skalade tomater
2 dl
torra röda linser
2
grönsaksbuljongtärningar
2 msk
japansk soja
5 dl
vatten
-
svartpeppar
4
port fullkornsspaghetti
1/2
förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

 

Gör så här

Tips

Smaka av bolognesen med chilipeppar.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Angelica

2020-01-20

Jättegott :)!

Kajsa

2019-12-09

Våra kräsna barn rörde den inte, men vi vuxna tyckte att denna rätt var mycket god! Smakrik och enkel att tillaga. Rekommenderas!

Johanna

2019-12-05

Riktigt god vardagsrätt. Kompletterade med en rejäl grönsakssallad.

Näringsvärde per portion

Energi 1983 KJ / 475 kCal
Fett 12 g
Salt 3 g
Kolhydrater 69 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept