Vegetarisk bolognese

44
7 Klimatsmart
Vegetarisk bolognese

Testa bolognese i vegetarisk tappning! Med röda linser, svarta bönor, rivna morötter och rotselleri i en mustig sås med krossade tomater... Mmh! Servera med bönpasta om du vill maxa proteinintaget och toppa med färska örter. Ät och njut!

Skriv ut
Vegetarisk bolognese

Ingredienser

4 portioner
1
hackad gul lök
2
hackade vitlöksklyftor
2
grovt rivna morötter (2 morötter motsvarar ca 150 g)
1 msk
olja till stekning
2 msk
tomatpuré
2 tsk
torkade örter t ex timjan, rosmarin
130 g
grovt riven rotselleri
300 g
krossade tomater
1 dl
torra röda linser
2 - 3 dl
vatten
1 msk
soja
290 g
väl sköljda svarta bönor
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Till servering

200 g
bönpasta (gärna spaghetti)
-
färska örter

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta.

Recept i samarbete med Lantmännen GoGreen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Johanna

2021-02-08

Supergott med lite extra örter och soja. Passade fint till helt vanlig pasta! God textur av linserna. Tycker inte som andra har skrivit att grädde behövs men lite riven ost på toppen var gott

Jessica

2021-01-27

Följde Eriks rekommendation och tog bort rotselleri och tog extra lök samt havregrädde i. Riktigt gott och jag kommer absolut att göra det igen.

Anette

2020-08-03

Supergott! Lagar det ofta!

Näringsvärde per portion

Energi 1709 KJ / 407 kCal
Fett 9 g
Salt 1.55 g
Kolhydrater 37 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept