Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vegetarisk bolognese

Testa bolognese i vegetarisk tappning! Med röda linser, svarta bönor, rivna morötter och rotselleri i en mustig sås med krossade tomater... Mmh! Servera med bönpasta om du vill maxa proteinintaget och toppa med färska örter. Ät och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn lök, vitlök och morötter i oljan i en gryta. Rör ned tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut.
  2. Tillsätt resterande ingredienser utom svarta bönor, låt koka ca 20 min.
  3. Skölj bönorna väl och tillsätt i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Koka pastan enligt anvisning på paketet. Servera bolognese med nykokt pasta och klipp över lite färska örter.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta.

Recept i samarbete med Lantmännen GoGreen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 grovt rivna morötter (2 morötter motsvarar ca 150 g)
  • 1 msk olja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkade örter t ex timjan, rosmarin
  • 130 g grovt riven rotselleri
  • 300 g krossade tomater
  • 1 dl torra röda linser
  • 3 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 290 g väl sköljda svarta bönor
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Till servering
  • 200 g bönpasta (gärna spaghetti)
  • färska örter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1709 kJ / 407 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept