Vegetarisk bolognese
Testa bolognese i vegetarisk tappning! Med röda linser, svarta bönor, rivna morötter och rotselleri i en mustig sås med krossade tomater... Mmh! Servera med bönpasta om du vill maxa proteinintaget och toppa med färska örter. Ät och njut!
Ingredienser
4 portioner
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
2 grovt rivna morötter (2 morötter motsvarar ca 150 g)
1 msk olja till stekning
2 msk tomatpuré
2 tsk torkade örter t ex timjan, rosmarin
130 g grovt riven rotselleri
300 g krossade tomater
1 dl torra röda linser
2 - 3 dl vatten
1 msk soja
290 g väl sköljda svarta bönor
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
200 g bönpasta (gärna spaghetti)
färska örter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1709 KJ / 407 kCal
Fett9 g
Salt1.55 g
Kolhydrater37 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Krydda extra av allt.
Charlotte
2024-03-13Jag tog riven broccoli istället för rotselleri. Det blev jättegott!! Hade även i spiskummin och oregano istället för föreslagna örter. Och tillsatte även lite grädde. Kommer laga den igen!!
Caroline
2024-01-07Ost, grädde och mera kryddor.
Christina
2022-05-30