Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta chitarra i tomatsås med mozzarella

En klassisk italiensk tomatsås laddad med kapris, chili och oregano blir en smakrik pastamiddag som går snabbt att tillaga. Servera tomatsåsen med nykokt pasta ”al dente”, svarta oliver och toppa med basilika och mozzarella.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka vitlöken. Ansa, kärna ur och hacka chilin. Hacka kaprisen grovt.
  2. Hetta upp olivoljan i en gryta och tillsätt vitlök, chili och kapris och stek ca 1 minut. Tillsätt tomatkross och oregano och låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackingen. Spara lite pastavatten att späda med.
  4. Späd grytan med 1 dl pastavatten (för 4 port). Smaka av med salt och peppar.
  5. Bryt mozzarellan i små bitar.
  6. Blanda samman pasta, tomatsås och oliver. Toppa med mozzarella och garnera med basilika.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili
  • 1 msk kapris
  • 1/2 dl olivolja
  • 400 g finkrossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 4 port pasta (gärna chitarra)
  • salt och svartpeppar
  • 125 g mozzarella
  • 2 dl svarta oliver (gärna taggiasca)
Till servering
  • färsk basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2036 kJ / 487 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept