Pasta chitarra i tomatsås med mozzarella

18
2 Klimatsmart
Pasta chitarra i tomatsås med mozzarella

En klassisk italiensk tomatsås laddad med kapris, chili och oregano blir en smakrik pastamiddag som går snabbt att tillaga. Servera tomatsåsen med nykokt pasta ”al dente”, svarta oliver och toppa med basilika och mozzarella.

Skriv ut
Pasta chitarra i tomatsås med mozzarella

Ingredienser

4 portioner
2
vitlöksklyftor
1/2
röd chili
1 msk
kapris
1/2 dl
olivolja
400 g
finkrossade tomater
1 tsk
oregano
4
port pasta (gärna chitarra)
-
salt och svartpeppar
125 g
mozzarella
2 dl
svarta oliver (gärna taggiasca)

Till servering

färsk basilika

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Nadja

2017-12-01

Smakrik och enkel pasta att tillaga! rekommenderas!

Irene

2016-10-20

Det låter jättegott! Jag ska dock endast använda grönsaker och mozzarella till majspasta.

Näringsvärde per portion

Energi 2036 KJ / 487 kCal
Fett 21 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 55 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept