Pasta chitarra i tomatsås med mozzarella
En klassisk italiensk tomatsås laddad med kapris, chili och oregano blir en smakrik pastamiddag som går snabbt att tillaga. Servera tomatsåsen med nykokt pasta ”al dente”, svarta oliver och toppa med basilika och mozzarella.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 msk kapris
1/2 dl olivolja
400 g finkrossade tomater
1 tsk oregano
4 port pasta (gärna chitarra)
salt
svartpeppar
125 g mozzarella
2 dl svarta oliver (gärna taggiasca)
Till servering
färsk basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2036 KJ / 487 kCal
Fett21 g
Salt0.8 g
Kolhydrater55 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakrik och enkel pasta att tillaga! rekommenderas!
Nadja
2017-12-01Det låter jättegott! Jag ska dock endast använda grönsaker och mozzarella till majspasta.
Irene
2016-10-20