En underbar pastarätt där de möra kycklingfiléerna får puttra i en mustig tomatsås smaksatt med krämig mascarpone och pepprig ruccola. Såsen serveras på en bädd av al dente pasta toppad med svarta oliver och vit mozzarella. Strö över rostade pinjenötter och njut av de klassiska italienska smakerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fick detta recept i Bistrokassen. Helt OK vardagsrätt, snabblagat. Skulle normalt sett aldrig köpa färdigstrimlad kycklingfile eller färdig pastasås. Pastan kan med fördel blandas direkt i såsen. Vi serverade med parmesan, nymald svartpeppar, några droppar citron och olivolja.
Sara
2017-11-29