Kyckling med tomatsås och mozzarella
En underbar pastarätt där de möra kycklingfiléerna får puttra i en mustig tomatsås smaksatt med krämig mascarpone och pepprig ruccola. Såsen serveras på en bädd av al dente pasta toppad med svarta oliver och vit mozzarella. Strö över rostade pinjenötter och njut av de klassiska italienska smakerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna rigatoni)
2 msk pinjenötter
300 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
salt
peppar
3 dl pastasås (gärna mascarpone & ruccola)
1 dl urkärnade svarta oliver
125 g mozzarella
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3457 KJ / 849 kCal
Fett38 g
Salt4 g
Kolhydrater61 g
Protein61 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott !
Ingela
2023-10-16Fick detta recept i Bistrokassen. Helt OK vardagsrätt, snabblagat. Skulle normalt sett aldrig köpa färdigstrimlad kycklingfile eller färdig pastasås. Pastan kan med fördel blandas direkt i såsen. Vi serverade med parmesan, nymald svartpeppar, några droppar citron och olivolja.
Sara
2017-11-29