Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kyckling med tomatsås och mozzarella

En underbar pastarätt där de möra kycklingfiléerna får puttra i en mustig tomatsås smaksatt med krämig mascarpone och pepprig ruccola. Såsen serveras på en bädd av al dente pasta toppad med svarta oliver och vit mozzarella. Strö över rostade pinjenötter och njut av de klassiska italienska smakerna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Rosta pinjenötterna i torr panna. Lägg på litet fat.
  3. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Sänk värmen, rör ner såsen och sjud några minuter.
  4. Låt oliverna rinna av.
  5. Skär mozzarellan i bitar.
  6. Servera kycklingen med pastan, oliver och ruccola. Strö över pinjenötterna.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta (gärna rigatoni)
  • 2 msk pinjenötter
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 3 dl pastasås (gärna mascarpone & ruccola)
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 125 g mozzarella
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3457 kJ / 849 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept