Kyckling med tomatsås och mozzarella

13
1
Kyckling med tomatsås och mozzarella

En underbar pastarätt där de möra kycklingfiléerna får puttra i en mustig tomatsås smaksatt med krämig mascarpone och pepprig ruccola. Såsen serveras på en bädd av al dente pasta toppad med svarta oliver och vit mozzarella. Strö över rostade pinjenötter och njut av de klassiska italienska smakerna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Kyckling med tomatsås och mozzarella

Ingredienser

2 portioner
2
port pasta (gärna rigatoni)
2 msk
pinjenötter
300 g
strimlad kycklingfilé
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
3 dl
pastasås (gärna mascarpone & ruccola)
1 dl
urkärnade svarta oliver
125 g
mozzarella
65 g
rucola

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Sara

2017-11-29

Fick detta recept i Bistrokassen. Helt OK vardagsrätt, snabblagat. Skulle normalt sett aldrig köpa färdigstrimlad kycklingfile eller färdig pastasås. Pastan kan med fördel blandas direkt i såsen. Vi serverade med parmesan, nymald svartpeppar, några droppar citron och olivolja.

Näringsvärde per portion

Energi 3457 KJ / 849 kCal
Fett 38 g
Salt 4 g
Kolhydrater 61 g
Protein 61 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept