Pasta bresaola med mozzarella

Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pasta bresaola med mozzarella

Pasta bresaola med mozzarella är en snabblagad men lyxig vardagsrätt. Löken skärs i klyftor innan den kokas tillsammans med sojabönor och lök för att sedan blandas med peston. Salladen får smak av riven mozzarella och bladspenat som serveras med nykokt pasta och bresaola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015

Pasta bresaola med mozzarella

Ingredienser

2 portioner

Pasta

1 rödlök
1 dl pestopaprika
1/2 dl vatten
250 g pasta Mezze Luna spenat/ost
1/2 ask sojabönor (à 250 g)

Sallad

1/2 påse babyspenat (à 65 g)
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt
peppar
100 g buffelmozzarella

Till servering

70 g bresaola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3481 KJ / 832 kCal
Fett53 g
Salt5.11 g
Kolhydrater44 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Toast med kantarellost och bresaola
    Betyg 4.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grön risotto med tomatsallad
    Betyg 2.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pappardelle med spenatpesto
    Betyg 4.2 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad