Fylld pasta med mozzarella och sojabönor
En simpel pasta räddar vardagen! I det här receptet serveras fylld pasta med smak av ricotta, soltorkad tomat och spenat. Pasta blandas med sojabönor och tomatpesto till en smarrig blandning. En perfekt vardagsrätt där läcker mozzarella och krispig sallad serveras som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2016
Ingredienser
4 portioner
1/2 cosmopolitansallad
2 förp mini- mozzarella (à 150 g)
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
1 krm peppar
250 g färsk tortellini (soltorkad tomat)
250 g färsk ravioli (ricotta och spenat)
250 g frysta sojabönor
1 dl tomatpesto
1 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2926 KJ / 698 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väl avvägd pastarätt. Vi använde en fruktig olivolja och ökade mängden till ca tre matskedar. Lite riven parmesan och extra svartpeppar på toppen.
Lennart
2022-01-08Fyfan vad tråkigt.
Nicklas
2021-10-13Inte gott med rödvinsvinäger till Mozarella. I övrigt smaklöst
Cecilia
2021-05-09