Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pasta bresaola med mozzarella

Pasta bresaola med mozzarella är en snabblagad men lyxig vardagsrätt. Löken skärs i klyftor innan den kokas tillsammans med sojabönor och lök för att sedan blandas med peston. Salladen får smak av riven mozzarella och bladspenat som serveras med nykokt pasta och bresaola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pasta: Sätt på vatten till pastan.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Blanda peston med vattnet.
  3. Koka pastan tillsammans med sojabönor och lök. Häll av vattnet. Blanda allt med peston.
  4. Sallad: Blanda spenaten med olivolja och vinäger, krydda med salt och peppar. Riv mozzarellan i bitar och blanda ner.
  5. Till servering: Servera pastan med bresaola och sallad.

För alla:

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
Pasta
  • 1 rödlök
  • 1 dl pestopaprika
  • 1/2 dl vatten
  • 250 g pasta Mezze Luna spenat/ost
  • 1/2 ask sojabönor (à 250 g)
Sallad
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 100 g buffelmozzarella
Till servering
  • 70 g bresaola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3481 kJ / 832 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept