Pasta bresaola med mozzarella
Pasta bresaola med mozzarella är en snabblagad men lyxig vardagsrätt. Löken skärs i klyftor innan den kokas tillsammans med sojabönor och lök för att sedan blandas med peston. Salladen får smak av riven mozzarella och bladspenat som serveras med nykokt pasta och bresaola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015
Ingredienser
2 portioner
Pasta
1 rödlök
1 dl pestopaprika
1/2 dl vatten
250 g pasta Mezze Luna spenat/ost
1/2 ask sojabönor (à 250 g)
Sallad
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt
peppar
100 g buffelmozzarella
Till servering
70 g bresaola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3481 KJ / 832 kCal
Fett53 g
Salt5.11 g
Kolhydrater44 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer