Pasta arrabiata med linsragu

8
0 Klimatsmart
Pasta arrabiata med linsragu

Pasta kan kombineras med nästan vad som helst. Här har vi valt att servera pastan med en het tomatsås gjord på bland annat arrabbiatapesto. Tillsammans med kokta belugalinser och stekta grönsaker blir rätten till ett potpurri av smaker. Toppa med hackad persilja för pricken över i.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020

Pasta arrabiata med linsragu

Ingredienser

4 portioner
1/2
purjolök (à ca 300 g)
1
morot
2 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
2 msk
tomatpuré
1 dl
vitt matlagningsvin
1
förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl
belugalinser (okokta)
1
grönsaksbuljongtärning
3 dl
vatten
3/4 dl
pesto arrabbiata
-
salt
-
peppar
4
port pasta (gärna linguini)
2
vitlöksbaguetter (à 175 g)
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)
65 g
rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet, buljongen och i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Servera gärna med lite riven ost.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3387 KJ / 809 kCal
Fett 15 g
Salt 4 g
Kolhydrater 129 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept