Pasta arrabiata med linsragu
Pasta kan kombineras med nästan vad som helst. Här har vi valt att servera pastan med en het tomatsås gjord på bland annat arrabbiatapesto. Tillsammans med kokta belugalinser och stekta grönsaker blir rätten till ett potpurri av smaker. Toppa med hackad persilja för pricken över i.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök (à ca 300 g)
1 morot
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 dl vitt matlagningsvin
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl belugalinser (okokta)
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
3/4 dl pesto arrabbiata
salt
peppar
4 port pasta (gärna linguini)
2 vitlöksbaguetter (à 175 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3387 KJ / 809 kCal
Fett15 g
Salt4 g
Kolhydrater129 g
Protein31 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det räcker me en halv deciliter vitvinsvinäger. Jag tog honung och vatten i min men tyckte ändå den smaka för mycket syra.
Emma
2021-09-07Blev lite sur (pga vinet?), kommer tillsätta socker nästa gång. Annars krämig och fyllig smak.
Ivan
2021-03-10