Bolognese med linser

En lättlagad vegansk bolognese med linser och rotselleri som är krämig, mustig och smakrik! Belugalinser spelar huvudrollen i denna goda pastasås. Servera gärna till spaghetti eller någon annan favoritpasta.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Ingredienser
10 portioner
150 g rotselleri
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
5 dl torkade belugalinser eller gröna linser
15 dl vatten
2 förp krossade tomater (à 500 g)
1 dl strimlade torkade tomater
2 msk torkad oregano
2 msk vinäger
3 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi908 KJ / 217 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater26 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Körde med morot istället för rotselleri och slängde med lite misopasta, blev riktigt gott men kom ihåg att det ska puttra rätt länge, så inget man svänger ihop på en kvart.
Sara
2025-01-08Överraskande gott! MEN, det krävs grönsaksbuljong som gör att smaken lyfter. Jag gjorde min på passerade tomater, amma mängd. Funkade utmärkt.
Anna
2019-03-31