Bolognese med linser

17
1 Klimatsmart
Bolognese med linser

En lättlagad vegansk bolognese med linser och rotselleri som är krämig, mustig och smakrik! Belugalinser spelar huvudrollen i denna goda pastasås. Servera gärna till spaghetti eller någon annan favoritpasta.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Bolognese med linser

Ingredienser

10 portioner
150 g rotselleri
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
5 dl torkade belugalinser eller gröna linser
1 1/2 l vatten
2 förp krossade tomater (à 500 g)
1 dl strimlade torkade tomater
2 msk torkad oregano
2 msk vinäger
3 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i t ex Bolognese på linser med pasta, ugnsrostade morötter och parmesankräm och i Tortillas med linser, morotskräm och gräddfil.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Anna

2019-03-31

Överraskande gott! MEN, det krävs grönsaksbuljong som gör att smaken lyfter. Jag gjorde min på passerade tomater, amma mängd. Funkade utmärkt.

Näringsvärde per portion

Energi 908 KJ / 217 kCal
Fett 6 g
Salt 2 g
Kolhydrater 26 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden