Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Bolognese med linser

En lättlagad vegansk bolognese med linser och rotselleri som är krämig, mustig och smakrik! Belugalinser spelar huvudrollen i denna goda pastasås. Servera gärna till spaghetti eller någon annan favoritpasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i t ex Bolognese på linser med pasta, ugnsrostade morötter och parmesankräm och i Tortillas med linser, morotskräm och gräddfil.

  1. Skala och riv rotsellerin. Hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp olja i en rymlig kastrull och stek rotselleri, lök och vitlök tills löken mjuknat utan att ta färg.
  3. Tillsätt linser, vatten, krossade tomater, soltorkade tomater och oregano. Koka upp och sjud ca 40 min tills linserna är mjuka. Rör då och då.
  4. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 150 g rotselleri
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 5 dl torkade belugalinser eller gröna linser
  • 1 1/2 l vatten
  • 2 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1 dl strimlade torkade tomater
  • 2 msk torkad oregano
  • 2 msk vinäger
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer