Belugalinser med rostade haricots verts
Belugalinsen liknar den ryska kaviaren med samma namn och är för många kungen av linser. Här får du prova dem i en ljummen sallad med rosmarinrostade haricots verts och äpplen. Byt ut hälften av de gröna bönorna mot gula vaxbönor för extra färgprakt.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
4 portioner
2 äpplen (gärna aroma)
1/2 tsk sambal oelek
2 msk hackad färsk rosmarin (eller 1 tsk torkad, för 4 port)
3 msk olivolja
1 tsk salt
500 g haricots verts (bönor)
2 dl svarta belugalinser
2 dl riven parmesan
Till servering
flingsalt
rosmarin kvistar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1615 KJ / 391 kCal
Fett17 g
Salt3.14 g
Kolhydrater33 g
Protein21 g
Kommentar
Fantastiskt enkelt och gott. Ny favoriträtt! Tar mer sambal än angivet och tar ibland även med kalkonfilé som marinerats i likadan marinad. Serverar med Srirachamajonnäs.
Maria
2022-01-02