Belugalinser med rostade haricots verts

12
1
Belugalinser med rostade haricots verts

Belugalinsen liknar den ryska kaviaren med samma namn och är för många kungen av linser. Här får du prova dem i en ljummen sallad med rosmarinrostade haricots verts och äpplen. Byt ut hälften av de gröna bönorna mot gula vaxbönor för extra färgprakt.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Belugalinser med rostade haricots verts

Ingredienser

4 portioner
2 äpplen (gärna aroma)
1/2 tsk sambal oelek
2 msk hackad färsk rosmarin (eller 1 tsk torkad, för 4 port)
3 msk olivolja
1 tsk salt
500 g haricots verts (bönor)
2 dl svarta belugalinser
2 dl riven parmesan

Till servering

flingsalt
rosmarin kvistar

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Maria

2022-01-02

Fantastiskt enkelt och gott. Ny favoriträtt! Tar mer sambal än angivet och tar ibland även med kalkonfilé som marinerats i likadan marinad. Serverar med Srirachamajonnäs.

Näringsvärde per portion

Energi 1615 KJ / 391 kCal
Fett 17 g
Salt 3.14 g
Kolhydrater 33 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden