Belugalinser med rostade haricots verts

10
0
Belugalinser med rostade haricots verts

Belugalinsen liknar den ryska kaviaren med samma namn och är för många kungen av linser. Här får du prova dem i en ljummen sallad med rosmarinrostade haricots verts och äpplen. Byt ut hälften av de gröna bönorna mot gula vaxbönor för extra färgprakt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Belugalinser med rostade haricots verts

Ingredienser

4 portioner
2
äpplen (gärna aroma)
1/2 tsk
sambal oelek
2 msk
hackad färsk rosmarin (eller 1 tsk torkad, för 4 port)
3 msk
olivolja
1 tsk
salt
500 g
haricots verts (bönor)
2 dl
svarta belugalinser
2 dl
riven parmesanost

Till servering

flingsalt
rosmarin kvistar

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1615 KJ / 391 kCal
Fett 17 g
Salt 3.14 g
Kolhydrater 33 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept