Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Belugalinser med rostade haricots verts

Belugalinsen liknar den ryska kaviaren med samma namn och är för många kungen av linser. Här får du prova dem i en ljummen sallad med rosmarinrostade haricots verts och äpplen. Byt ut hälften av de gröna bönorna mot gula vaxbönor för extra färgprakt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  3. Rör ihop sambal oelek och rosmarin med olja och salt.
  4. Blanda med äpplen och haricots verts. Häll ut på en bakpappersklädd plåt.
  5. Ställ in i mitten av ugnen 15-20 minuter. Rör om då och då.
  6. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  7. Blanda linserna med äpplen och haricots verts. Rör ner osten.
  8. Till servering: Strö över lite flingsalt och garnera ev med små rosmarinkvistar.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äpplen (gärna aroma)
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 msk hackad färsk rosmarin (eller 1 tsk torkad, för 4 port)
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 500 g haricots verts
  • 2 dl svarta belugalinser
  • 2 dl riven parmesanost
Till servering
  • flingsalt
  • ev rosmarin kvistar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1615 kJ / 391 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer