Belugalinser med rostade haricots verts

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
1
Belugalinser med rostade haricots verts

Belugalinsen liknar den ryska kaviaren med samma namn och är för många kungen av linser. Här får du prova dem i en ljummen sallad med rosmarinrostade haricots verts och äpplen. Byt ut hälften av de gröna bönorna mot gula vaxbönor för extra färgprakt.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Belugalinser med rostade haricots verts

Ingredienser

4 portioner
2   äpplen (gärna aroma)
1/2 tsk  sambal oelek
2 msk  hackad färsk rosmarin (eller 1 tsk torkad, för 4 port)
3 msk  olivolja
1 tsk  salt
500 g  haricots verts (bönor)
2 dl  svarta belugalinser
2 dl  riven parmesan

Till servering

flingsalt
rosmarin kvistar

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt enkelt och gott. Ny favoriträtt! Tar mer sambal än angivet och tar ibland även med kalkonfilé som marinerats i likadan marinad. Serverar med Srirachamajonnäs.

Maria

2022-01-02

Näringsvärde per portion

Energi1615 KJ / 391 kCal
Fett17 g
Salt3.14 g
Kolhydrater33 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Vegetarisk Wellington
Betyg 4.3 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Linsragu med arrabbiata och rödvin
Betyg 4.3 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linsbolognese på svarta linser
Betyg 4.3 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bourguignon med svarta linser
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bolognese med linser
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga