Pasta arrabbiata

93
5
Pasta arrabbiata

Vegetarisk pasta arrabbiata som blandas med med röda linser. Arrabbiatan fräses med lök, olivolja och persilja för att bringa fram de fina smakerna som sedan blandas med pastan och linserna. Rätten toppas med krämig mozzarella, krispiga pumpafrön och en rivig ruccola vid sidan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016

Pasta arrabbiata

Ingredienser

4 portioner
1 dl röda linser
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
4 portioner spaghetti
1 rödlök
1 tsk olivolja
1 burk pesto arrabbiata (130 g)
1 dl vatten
1/2 kruka persilja
200 g mozzarella
1/2 dl pumpafrön
65 g rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

93

Kommentarer

Bo arne

2021-11-29

En grillad kycklingfilé passar perfekt till

Johann

2020-08-31

En god rätt som jag kommer att göra igen. 130 gram pesto var lagom för två portioner. Lite fattigt med bara linser så jag slängde med en liten squash också.

Lisa

2020-01-16

Skulle ta mer än 130g pesto. Blir torrt efter ett tag, troligtvis linserna som drar åt sig. Annars ett underbart recept som kommer göras flera gånger. Gjorde på vanlig pesto rosso och hade i chili/cayenne.

Näringsvärde per portion

Energi 2956 KJ / 706 kCal
Fett 34 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 66 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden