Pasta arrabbiata
Vegetarisk pasta arrabbiata som blandas med med röda linser. Arrabbiatan fräses med lök, olivolja och persilja för att bringa fram de fina smakerna som sedan blandas med pastan och linserna. Rätten toppas med krämig mozzarella, krispiga pumpafrön och en rivig ruccola vid sidan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En grillad kycklingfilé passar perfekt till
Bo arne
2021-11-29En god rätt som jag kommer att göra igen. 130 gram pesto var lagom för två portioner. Lite fattigt med bara linser så jag slängde med en liten squash också.
Johann
2020-08-31Skulle ta mer än 130g pesto. Blir torrt efter ett tag, troligtvis linserna som drar åt sig. Annars ett underbart recept som kommer göras flera gånger. Gjorde på vanlig pesto rosso och hade i chili/cayenne.
Lisa
2020-01-16