Pasta arrabbiata
Vegetarisk pasta arrabbiata som blandas med med röda linser. Arrabbiatan fräses med lök, olivolja och persilja för att bringa fram de fina smakerna som sedan blandas med pastan och linserna. Rätten toppas med krämig mozzarella, krispiga pumpafrön och en rivig ruccola vid sidan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016
Ingredienser
4 portioner
1 dl röda linser
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
4 portioner spaghetti
1 rödlök
1 tsk olivolja
1 burk pesto arrabbiata (130 g)
1 dl vatten
1/2 kruka persilja
200 g mozzarella
1/2 dl pumpafrön
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2956 KJ / 706 kCal
Fett34 g
Salt2.9 g
Kolhydrater66 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade ingen mozzarella eftersom den inte är laktosfri. Använde istället gratängost. Blev gott.
Laila
2024-11-26En grillad kycklingfilé passar perfekt till
Bo arne
2021-11-29En god rätt som jag kommer att göra igen. 130 gram pesto var lagom för två portioner. Lite fattigt med bara linser så jag slängde med en liten squash också.
Johann
2020-08-31