ÖVER 60 MIN | Medel

Knäcke på röda linser

Baka knäcke på linser? Ja det går faktiskt. Linserna ger gott krisp och fina proteiner. Krydda med spiskummin och chili. Toppa gärna ditt lins- och fröknäcke med en krämig färskost.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 plåt portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj linserna och lägg dem i blöt i kallt vatten över natten, eller minst 8 timmar. Häll av och skölj linserna igen och låt rinna av väl.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Tillsätt olja och vatten och blanda väl. Låt svälla i 10 minuter. 
  4. Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper. Lyft över på en plåt och dra bort det översta bakplåtspappret. 
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter, eller tills knäcket känns torrt. Passa mot slutet så att det inte bränns.
  6. Låt knäcket svalna på galler. Bryt knäcket i bitar och förvara i lufttät förpackning.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är baserat på 1 plåt.

Ingredienser

Portioner: 1 plåt
  • 3/4 dl torkade linser (3/4 dl ger 1 1/2 dl blötlagda)
  • 1/2 dl linfrön
  • 1 1/2 dl pumpafrön
  • 1 1/2 msk fiberhusk
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl kokande vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 4371 kJ / 1044 kCal