Äkta carbonara utan grädde

101
13
Äkta carbonara utan grädde

Det sägs att en äkta carbonara lagas utan grädde! Prova vår krämiga pasta carbonara där linguine eller spaghetti kokt till al dente-perfektion serveras med knaperstekt vitlök och pancetta samt ägg, pecorino och parmesan. Pastavatten är den hemliga ingrediensen som binder ihop rätten.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Äkta carbonara utan grädde

Ingredienser

4 portioner
200 g
pancetta eller guanciale
1
vitlöksklyfta
3
ägg
2 dl
pecorinoost
400 g
spaghetti eller linguine
2 dl
finriven parmesanost (+ ev extra till servering)
-
svartpeppar

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

101

Kommentarer

Jonas

2021-06-20

Lättlagat man kan dra ner på ost då det blir väldigt mkt. Salta pastavattnet lagomt eller späd det du slår i stekpannan då det blir för salt annars.

Michaela

2021-05-08

Väldig gott och enkelt recept! Har inget mer att tillägga :)

Linus

2021-04-26

Jag skulle halvera mängden pecorino då den "mogna" smaken gärna tar över, jag tillsatte även en extra äggula och skippade vitlöken. Annars är detta en superlyxig vardagsrätt!

Testa liknande recept