Äkta carbonara utan grädde
Det sägs att en äkta carbonara lagas utan grädde! Prova vår krämiga pasta carbonara där linguine eller spaghetti kokt till al dente-perfektion serveras med knaperstekt vitlök och pancetta samt ägg, pecorino och parmesan. Pastavatten är den hemliga ingrediensen som binder ihop rätten.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
Ingredienser
4 portioner
200 g pancetta eller guanciale
1 vitlöksklyfta
3 ägg
2 dl finriven pecorinoost
2 dl finriven parmesan (+ ev extra till servering)
400 g spaghetti eller linguine
svartpeppar
För alla
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 Äggulor ska de ju vara inte hela ägg, blev ju äggröra av skiten med bacon i!
Martina
2024-08-21Hej säg gärna till innan att man inte ska ha stekpannan på hög värme då idioter som mig finns här i världen, för nu blev det ish scrambled ägg med bacon med lyxig ost till middag. Nu kommer päronen tycka att jag är mer misslyckad än vad jag redan är :P
Jasmine
2024-08-07Aj då! Men nu kommer du inte göra om det misstaget :) men vi har ändå uppdaterat texten så att ingen annan får en äggrörecarbonara till middag ;) Hoppas ni ändå blev mätta och belåtna och att du bjuder in till fler pastamiddagar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-08-08Var lite väl hastig och uppfattade första steget som att äggen och osten skulle vispas ihop tillsammans med pancettan och vitlöken 🙄 Föreslår om det förtydligades - för alla korkade människor som mig - att äggen+osten vispas ihop separat.
Jacob
2024-07-17HEJ Jacob! Håller helt med dig, förklaringarna var inte särskilt tydligt skrivna. Nu har jag försökt göra det lite bättre. Hoppas din carbonara ändå blev god och att du vill pröva att laga den igen. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-18