Äkta carbonara utan grädde

210
23
Äkta carbonara utan grädde

Det sägs att en äkta carbonara lagas utan grädde! Prova vår krämiga pasta carbonara där linguine eller spaghetti kokt till al dente-perfektion serveras med knaperstekt vitlök och pancetta samt ägg, pecorino och parmesan. Pastavatten är den hemliga ingrediensen som binder ihop rätten.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Äkta carbonara utan grädde

Ingredienser

4 portioner
200 g pancetta eller guanciale
1 vitlöksklyfta
3 ägg
2 dl pecorinoost
400 g spaghetti eller linguine
2 dl finriven parmesan (+ ev extra till servering)
svartpeppar

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

210

Kommentarer

Dolores

2022-05-08

Behövs tre gånger så mycket pastavatten.

Carola

2022-04-10

’Bästa carbonaran du gjort’ vad utlåtandet här hemma. Instämmer med tipset om dubbla mängden pastavatten för större krämighet. Och så ett ymf med chiliflakes. Grymt gott.

Sonny

2022-03-26

Perfekt, lite mer ost och vatten bara.