UNDER 30 MIN | Avancerad

Äkta carbonara utan grädde

Det sägs att en äkta carbonara lagas utan grädde! Prova vår krämiga pasta carbonara där linguine eller spaghetti kokt till al dente-perfektion serveras med knaperstekt vitlök och pancetta samt ägg, pecorino och parmesan. Pastavatten är den hemliga ingrediensen som binder ihop rätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär pancettan i cm-stora tärningar. Skala och hacka vitlöken. Stek pancettan och vitlöken knaprig i en stor stekpanna. Vispa ihop äggen och blanda med osten.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ca 1 dl av pastavattnet.
  3. Lägg pastan i stekpannan med pancettan och vänd runt. Häll över äggsmeten och pastavattnet. Rör runt på svag värme till en krämig pasta. Strö över svartpeppar och gärna extra parmesan.

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g pancetta eller guanciale
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 ägg
  • 2 dl pecorinoost
  • 400 g spaghetti eller linguine
  • 2 dl finriven parmesanost (+ ev extra till servering)
  • svartpeppar