Äkta carbonara utan grädde

Betyg 4.1 av 5.
332 personer har röstat
47
Äkta carbonara utan grädde

Det sägs att en äkta carbonara lagas utan grädde! Prova vår krämiga pasta carbonara där linguine eller spaghetti kokt till al dente-perfektion serveras med knaperstekt vitlök och pancetta samt ägg, pecorino och parmesan. Pastavatten är den hemliga ingrediensen som binder ihop rätten.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Äkta carbonara utan grädde

Ingredienser

4 portioner
200 g pancetta eller guanciale
1 vitlöksklyfta
3 ägg
2 dl finriven pecorinoost
2 dl finriven parmesan (+ ev extra till servering)
400 g spaghetti eller linguine
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
332 personer har röstat

Kommentarer

Bra recept!

Susann

2024-12-08

Ingen vitlök i carbonara och 1 äggula/person plus ett helt ägg som blandas med pecorino ost till en kräm

Marco

2024-11-26

Ska ju vara äggula man har i. Inte hela ägg . Vad har ni för folk i köket där borta

Jani

2024-10-05

Testa liknande recept

Halloumi carbonara
Betyg 4.4 av 5.
576 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig tomatpasta med citron och burrata
Betyg 4.7 av 5.
496 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Yuzumarinerad laxpasta med pesto och pecorino
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta amatriciana
Betyg 4.4 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med lax, kål och pesto
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carbonara på pancetta
Betyg 3.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga