Äkta carbonara utan grädde
Det sägs att en äkta carbonara lagas utan grädde! Prova vår krämiga pasta carbonara där linguine eller spaghetti kokt till al dente-perfektion serveras med knaperstekt vitlök och pancetta samt ägg, pecorino och parmesan. Pastavatten är den hemliga ingrediensen som binder ihop rätten.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
Ingredienser
4 portioner
200 g pancetta eller guanciale
1 vitlöksklyfta
3 ägg
2 dl finriven pecorinoost
2 dl finriven parmesan (+ ev extra till servering)
400 g spaghetti eller linguine
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra recept!
Susann
2024-12-08Ingen vitlök i carbonara och 1 äggula/person plus ett helt ägg som blandas med pecorino ost till en kräm
Marco
2024-11-26Ska ju vara äggula man har i. Inte hela ägg . Vad har ni för folk i köket där borta
Jani
2024-10-05