Äkta carbonara utan grädde

52
8
Äkta carbonara utan grädde

Det sägs att en äkta carbonara lagas utan grädde! Prova vår krämiga pasta carbonara där linguine eller spaghetti kokt till al dente-perfektion serveras med knaperstekt vitlök och pancetta samt ägg, pecorino och parmesan. Pastavatten är den hemliga ingrediensen som binder ihop rätten.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Äkta carbonara utan grädde

Ingredienser

4 portioner
200 g
pancetta eller guanciale
1
vitlöksklyfta
3
ägg
2 dl
pecorinoost
400 g
spaghetti eller linguine
2 dl
finriven parmesanost (+ ev extra till servering)
-
svartpeppar

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Maria

1/20/2021

Så galet gott! Pastavattnet saltades sparsamt, vilket räckte eftersom både parmesan och bacon (använde bacon) var väldigt salt.

Cecilia

12/30/2020

Tyvärr väldigt salt maträtt,

Ida

12/17/2020

Hade i ett ägg extra och lite mer ost, så gott! Saltade lite extra vid upplägget

Testa liknande recept