Päronkaka med kardemumma

Betyg 4.4 av 5.77 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Päronkaka med kardemumma

En saftig mjuk päronkaka som inte kommer göra någon besviken. Den innehåller havredryck och olja i stället för mejeriprodukter och det behövs heller inga ägg – kakan blir luftig och fin ändå. Helt enkelt en päronkaka som passar för många!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Bilden visar den färdiggräddade päronkakan vackert toppad med päronskivorna och mandelspånet.

Ingredienser

10-12 bitar
3 1/2 dl siktat dinkel- eller vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 tsk malen ingefära
2 krm salt
2 1/2 dl havredryck
1 dl neutral rapsolja (+ extra till formen)
300 g päron (fast sort, t ex conference)
1/2 dl mandelspån
vallmofrön (till formen)

Gör så här

00:50:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

22 st
  • Enkel och snabb att baka. Uteslöt vallmofrön och istället för mandel hackade jag hasselnötter och toppade med. Alla (vegan/icke vegan) som var med och åt uppskattade kakan.

    Liselott

  • Blev kanon när jag använd smör i stället för olja, mjölk o grädde i stället havredryck 🙈 Ökade kardemumma och minskade sockermängden (1/2 dl socker och knappt 1/2 sötningsmedel). Tack för grundreceptet 🙏 supernöjd 😍

    Lena

  • Går den bra att frysa?

    Louise

    Hej Louise! Det går bra att frysa päronkakan. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Riktigt saftig och lättbakad kaka, men smaken var lite mild. Nästa gång tänkte jag prova med lite mer kardemumma och ingefära – det kan bli spännande!

    Niloofar

  • Riktigt tråkig kaka, tung och smaklös trots goda päron. Inte ens kardemumman kunde rädda smaken. Baka något annat istället!

    Kristina

  • Följde receptet till punkt och pricka, det blev supergott! (Använde vetemjöl.)

    Anna

  • God och saftig kaka. Hade dock varken mandelflarn eller vallmofrön hemma. Men jag hoppade över toppingen och bröade formen med kokosflingor istället. Det blev jättegott! 😋

    Terese

  • Tyvärr slöseri med tid, kan bara avråda från att lägga energi på att göra den här kakan. Möjligen är den ok om man är vegan och inte har så många alternativ (jag har själv varit vegan och då hade jag mycket lägre krav). Vallmofröna gav en konstig, nästan besk bismak och själva kakan smakade bara trist, trots kardemumman, som brukar kunna lyfta det mesta. Vill man ha det knastriga skalet kanske mannagryn är ett bättre alternativ än vallmo?

    Petra

  • Väldigt god och saftig kaka! Jag kokade en sockerlag med stjärnanis, kanelstång och lite citronsaft som jag slog över päronbitarna. De fick stå och dra i lagen en stund. Sedan silade jag av lagen innan jag blandade ner bitarna i smeten. Blev väldigt gott. Snåla inte med vallmofröna, de tillförde verkligen en dimension till kakan!

    Johanna

  • Helt fantastiskt god; smakrik och så saftig som bara den!!!! Tusen tummar upp 👍

    Lina

Näringsvärde per bit

Energi1063 KJ / 254 kCal
Fett12 g
Salt0.36 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Päronkompott
    Betyg 4.4 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päronmarmelad med ingefära
    Betyg 4 av 5.153 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päronmarmelad med vanilj
    Betyg 4.6 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inkokta päron med stjärnanis
    Betyg 4.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakat päron med getost och honung
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad