Paprikalasagne med charkuterier | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Paprikalasagne med charkuterier

En smakfull paprikalasagne som doftar ljuvligt medan den gräddas färdigt i ugnen. Lasagneplattor varvas med paprika-, tomat- och pestoblandning samt en krämig sås på bland annat smetana och vitlök. Servera sedan den välsmakande lasagnen med knapriga morötter och lufttorkade charkuterier vid sidan av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lasagne: Låt paprikorna rinna av. Skär dem i stora bitar och tomaterna i skivor och blanda det med peston. Salta och peppra.
  3. Blanda kvarg, smetana, mjölk och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
  4. Varva lasagneplattorna, paprika- och tomatblandningen och kvargsmeten i en ugnssäker form. Avsluta med kvargsmeten.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter.
  6. Till servering: Skala och hyvla morötterna tunt. Ansa och skiva sellerin tunt. Blanda grönsakerna med rucolan och servera till lasagnen och charkuterierna.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Läs noga ingrediensförteckningen på charkuterierna.
Gör glutenfri: använd glutenfria kokta lasagneplattor eller annan sorts glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd kvarg, smetana och mjölk utan laktos.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost (kan ev finnas i peston) utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Servera en vinägrett till sellerin, gärna med lite extra pesto i.

Ingredienser

Portioner: 4
Lasagne
  • 530 g grillad paprika
  • 6 tomater
  • 130 g pesto
  • salt och peppar
  • 500 g kvarg (0,1%)
  • 2 dl smetana
  • 1 dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
Till servering
  • 2 morötter
  • 3 stjälkar selleri
  • 65 g ruccola
  • 120 g lufttorkad skinka (charkuterier)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3114 kJ / 740 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept