Paprikalasagne med charkuterier
En smakfull paprikalasagne som doftar ljuvligt medan den gräddas färdigt i ugnen. Lasagneplattor varvas med paprika-, tomat- och pestoblandning samt en krämig sås på bland annat smetana och vitlök. Servera sedan den välsmakande lasagnen med knapriga morötter och lufttorkade charkuterier vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2015
Ingredienser
4 portioner
Lasagne
530 g grillad paprika
6 tomater
130 g pesto
salt
peppar
500 g kvarg (0,1%)
2 dl smetana
1 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
2 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
Till servering
2 morötter
3 stjälkar selleri
65 g rucola
120 g lufttorkad skinka (charkuterier)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3114 KJ / 740 kCal
Fett45 g
Salt4.74 g
Kolhydrater46 g
Protein36 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En överraskande rätt! Det händer mycket på tallriken. Lasagnen går att frysa och det räcker att bara förbereda salladen - perfekt lunch för matlådan. Min man är galen i den! /Karolina
Patrick
2015-03-14Underbart god!
Lina
2015-01-13