Paprikalasagne med charkuterier

En smakfull paprikalasagne som doftar ljuvligt medan den gräddas färdigt i ugnen. Lasagneplattor varvas med paprika-, tomat- och pestoblandning samt en krämig sås på bland annat smetana och vitlök. Servera sedan den välsmakande lasagnen med knapriga morötter och lufttorkade charkuterier vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2015

Ingredienser
Lasagne
Till servering
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein.
Läs noga ingrediensförteckningen på charkuterierna.
Gör glutenfri: använd glutenfria kokta lasagneplattor eller annan sorts glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd kvarg, smetana och mjölk utan laktos.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost (kan ev finnas i peston) utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En överraskande rätt! Det händer mycket på tallriken. Lasagnen går att frysa och det räcker att bara förbereda salladen - perfekt lunch för matlådan. Min man är galen i den! /Karolina
Patrick
2015-03-14Underbart god!
Lina
2015-01-13